Αλήθινά περιστατικά που μου συνέβησαν:
1) Καθημερινά έρχεται ο κάθένας στο μαγαζί (Ιντερνετ καφέ χωρίς καφέ, ιντερνετ στέησον το λέμε) και ρωτάει με χαρακτηριστική απλότητα
-Έχετε ίντερνετ?
Μετά από την χαρακτηριστική ματιά "Όχι εδώ πουλάμε κουλούρια, για Ίντερνετ πηγαίνετε στο φαρμακείο απέναντι" τους απαντάω
-Φυσικά!
Και έρχεται η απάντηση
-ΑαΑΑΑααα ωραία. Θα μου βάλετε λίγο ίντερνετ τότε?
Καμια μέρα δε θα κρατηθώ και θα πώ "Ναι, μάλιστα πόσο θέλετε? Μισό κίλό είναι καλά?"
2) Tech Support σε υπαλλήλο Alpha bank περίοδος Ολυμπιακών για το πρόγραμμα που βγάζει τα εισιτήρια. Το παληκάρι είναι δίπλα μου και προσπαθεί επί εικοσάλεπτο να καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα αφού "ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ". Τελικά αντιλαμβάνεται τι φταίει και της ζητά να κάνει μια επανεκκίνηση του προγράμματος.
-Μάλιστα και πώς το κάνω αυτό?
-Κλείνετε το πρόγραμμα απο το ΕΧΙΤ και μετά το ξανανοίγετε από το εικονίδιο στη επιφάνεια εργασίας.
-Ναι μισό λεπτό... ΕΧΙΤ ... ναι το βρήκα... Το έκλεισα... Και μετά πού μου είπατε να ψάξω;;;
-Στην Επιφάνεια εργασίας.
-Τί είναι αυτό?
-... Το Desktop.Είναι αυτό που βλέπουμε μπροστά μας και έχει πάνω τα εικονίδια κλπ κλπ κλπ κλπ.....
Επι 20 λεπτά να προσπαθεί να της εξηγήσει τι είναι η επιφάνεια εργασίας(ανοιχτή ακρόαση για να σκάμε κ εμείς καμια ιδέα. Σε κάποια φάση νιώθει το κουρκούτι που είχε στο κεφάλι και αναφωνεί
-ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ το Blue screen λέτε!!!!
(Στιγμές πανικού στο γραφείο με 5 άτομα να χτυπιούνται από τα γέλια και να πετάνε πράγματα ενθουσιωδώς)
-Ναι αυτό τελωσπάντων. Βρείτε το εικονίδιο... μπλα μπλα
Τελικά τα κατάφερε.
|