Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-02-08, 18:01   #16 Αρχή
msl
Anamella

Το avatar του χρήστη msl

Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην msl
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο annatria Εμφάνιση μηνυμάτων
Τώρα, οσο για το οτι δεν γινεται η δηλωση των αυτοκτονιων κανονικα και τις καταχωρουν σαν ατυχηματα ειναι κυριως λογω της μαλακιας που δερνει καποιους παπαδες, οι οποιοι αν δουν σαν αιτια θανατου την αυτοκτονια, αρνουνται την νεκροσιμη ακολουθεια(!). Και πιστεψε με, εχω πολυ προσφατη εμπειρια.

Θα μου πεις τωρα, τι σε νοιαζει αν θα σε διαβασει ο παπας οταν θα εχεις πεθανει. Μπορει να μην νοιαζει εσενα, αλλα συνηθως νοιαζει την οικογενεια!
Το να σε "διαβάσει ένας παπάς" το παρουσιάζεις σαν ένα τυπικό μέρος της τελετής της κηδείας, ενώ θεωρητικά για την θρησκεία έχει πιο μεγάλη ουσία. Ουσιαστικά διαβάζονται κάποιες ευχές και κάποια άλλα κομμάτια που έχουν σχέση με άφεση αμαρτιών και ανάπαυση της ψυχής, θα μπορούσες να πεις.

Αν θυμάμαι καλά, ο Χριστινανισμός κατακρίνει την αυτοκτονία σε οποιαδήποτε μορφή της (μιλάω και για πιο πολύπλοκες καταστάσεις, που εμπλέκεται η δωρεά οργάνων κάποιου κλινικά νεκρού για παράδειγμα). Οπότε λογικο είναι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας (δε θα μπω στη λογική να μιλήσω για αυτούς τώρα) να αρνούνται να κάνουν κάτι τέτοιο. Από όσο ξέρω, η λογική στην οποία στηρίζεται το παραπάνω είναι ότι ο Θεός μας έδωσε τη ζωή και μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να την αφαιρέσει. Σε περίπτωση που επέμβει ο άνθρωπος για "πρόωρο" τερματισμό αυτής, αποκόπτεται απο την Εκκλησία.

Βέβαια, καταλαβαίνω και τις οκογένεις των νεκρών, άλλα κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο ουσιώδες το γεγονός ότι κάποιος ηθελημένα τερμάτησε τη ζωή του, για τον x y z λόγο, από το πως θα είναι η κηδεία.

And sth usefull .. Οδοντίατρος, Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
Ο χρήστης msl δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση