Ορίστε και ένα εμετικό (όπως λέει ο φίλος του σορ ο σκύλος) δήδεν ανέκδοτο
click to show
Πάει ο Σάκης επίσκεψη, στο Νοσοκομείο, να δει έναν φίλο του που έκανε εγχείρηση. Μπαίνει, λοιπόν, μέσα, μαθαίνει σε ποιο όροφο είναι το ορθοπεδικό και ανεβαίνει. Κάνοντας μια βόλτα στον όροφο, ο Σάκης διαπιστώνει ότι ο φίλος του δεν είναι πουθενά. Ξανακοιτάει προσεκτικά σε όλα τα δωμάτια, τίποτα...
- "Δεσποινίς", φωνάζει μια νοσοκόμα, "ο φίλος μου, ο Τάδε έκανε εχθές εγχείρηση και μου είπαν ότι είναι σε αυτό τον όροφο. Δεν τον βρίσκω, όμως, πουθενά. Μπορείτε να με βοηθήσετε?"
- "Α! Ξέρω τι έγινε...", του απαντά η νοσοκόμα, "ακολουθήστε με"
Οι δυο τους κατεβαίνουν στο ισόγειο, βγαίνουν από το κτήριο του Νοσοκομείου και πάνε στην απέναντι στάση του αστικού. Ο Σάκης παραξενεύτηκε... Η νοσοκόμα ατάραχη επιβιβάζεται στο αστικό και ο Σάκης, μην μπορώντας να κάνει και κάτι άλλο την ακολουθεί...
- "Μα που πάμε?"
- "Μην αγχώνεστε. Στον φίλο σας"
Το λεωφορείο σταματάει, η νοσοκόμα και ο Σάκης αποβιβάζονται και αφού περπατάνε αρκετή ώρα φτάνουν σε ένα μέρος πολύ παράξενο. Ένας χώρος με άλογα, γουρούνια, αγελάδες και οι ασθενείς πάνω, ή κάτω, από άλογα, με άσπρες πιτζάμες νοσοκομείου, να κάνουν δουλειές. Άλλος τάιζε τα ζώα, άλλος έβαζε νερό, άλλος τα καθάριζε.
- "Α! Να! Να ο φίλος σας", λέει η νοσοκόμα και δείχνει τον φίλο του, που εκείνη την ώρα καθάριζε τα γουρούνια.
- "Μα καλά! Τι κατάσταση είναι αυτή?!! Αυτοί οι άνθρωποι είναι ασθενείς! Τι δουλειά έχουν σε ένα τέτοιο μέρος?"
- "Τι να κάνουμε κύριε! Τα κρεβάτια του Νοσοκομείου δεν φτάνουν..."
- "Και???"
- "Και αυτούς που περισσεύουν τι να τους κάνουμε? Να τους πετάξουμε στον δρόμο? Τους βάζουμε σε ράντσο..."
Πηγή dithenanedkota.blogspot.com