Αλλαγές στην τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά επεξεργάζεται το υπουργείο Aνάπτυξης μετά τις αντιδράσεις των εταιρειών του κλάδου.
Σε συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών με τον γγ του υπουργείου Ανάπτυξης συμφωνήθηκαν οι εξής αλλαγές, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΦ:
1) Η μείωση στην τιμολόγηση της παραγόμενης κιλοβατώρας να ισχύσει από το 2010 και όχι από το 2009, όπως προβλέπεται στο αρχικό σχέδιο της τροπολογίας.
2) Η μείωση της εγγυημένης τιμής αγοράς να είναι 1% μηνιαίως για την περίοδο 2010-2013 και 0,5% μηνιαίως το 2014 και όχι 1,5% μηνιαίως.
3) H τροπολογία να αναφέρει ρητά ότι η εξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στη Pυθμιστική Aρχή Eνέργειας θα γίνει χωρίς επιμερισμό της αιτούμενης ισχύος.
πηγη in.gr
__________________
Τώρα τελευταία, έτσι ξυπνάω
|