Φεστιβαλ τραγουδιου 2008
Οι διαγωνιστικές βραδιές του Φεστιβάλ Τραγουδιού 2008 θα πλαισιωθούν από δύο μεγάλες συναυλίες.
Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου θα ακουστούν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα, συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ , με διευθυντή ορχήστρας τον Ανδρέα Πυλαρινό. Μίμης Πλέσσας - "Εφ'όλης της ύλης": ένα αφιέρωμα στο οποίο συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Γιάννης Κότσιρας, Ραλλία Χρηστίδου και Ζωίτσα Κουρούκλη. Μαζί τους οι λυράρηδες αδελφοί Τσαχουρίδη, ερμηνεύοντας το τραγούδι τους "Βυζαντινό" με συνοδεία τους μαγευτικούς ήχους της λύρας.
Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, ο γνωστός τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα μας θυμίσει τους πιο σημαντικούς σταθμούς της 20χρονης διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι. "Είκοσι χρόνια, μια ανάσα", μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν οι: Βασίλης Καζούλης, Μπάμπης Στόκας, συγκρότημα "Κίτρινα Ποδήλατα" (Γιώργος & Αλέξανδρος Παντελιάς), Δημήτρης Σταρόβας και Αντώνης Μιτζέλος. Τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα συνοδεύουν η ηλεκτρική του μπάντα κι ένα κουαρτέτο εγχόρδων.
Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΠΑΟΚ -Πυλαία. Η ώρα έναρξης έχει οριστεί για τις 21.30 και η τιμή εισιτηρίων στα 10 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα σημεία προπώλησης που αναφέρονται παρακάτω.
Άρα προτείνω 7 η ώρα καφεδάκι στο cosmos και κατα τις 9 να τραβηχτούμε για το φεστιβάλ. Ποιοί είστε μέσα!!