Αύξηση των ποσοστών του Ομπάμα δείχνει νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ
Κερδίζει συνεχώς έδαφος
Στις 12 ποσοστιαίες μονάδες αυξήθηκε το προβάδισμα του Δημοκρατικού υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία Μπαράκ Ομπάμα έναντι του αντιπάλου του, υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν.
Σύμφωνα με την καθημερινή δημοσκόπηση των Reuters/C-SPAN/Zogby, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, ο Ομπάμα προηγείται του Μακέιν με 52% έναντι 40% ανάμεσα στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους.
Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της Τετάρτης, ο Ομπάμα διατηρούσε προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Μακέιν.
Όπως δηλώνει στο Reuters ο δημοσκόπος Τζον Ζόγκμπι, όσο πλησιάζει η 4η Νοεμβρίου, ημέρα των αμερικανικών εκλογών, ο Ομπάμα συνεχώς κερδίζει έδαφος σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες ψηφοφόρων.
«Ο Μακέιν έχει το περιθώριο να ανατρέψει το σκηνικό, αλλά πρώτα θα πρέπει να βρει το στόχο του» συμπληρώνει ο Τζον Ζόγκμπι, σημειώνοντας ότι οι χειρισμοί των οικονομικών θεμάτων, που κυριαρχούν στην προεκλογική μάχη εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, λειτουργούν υπέρ του Ομπάμα.
Την ίδια ώρα, ακριβά φαίνεται πως πληρώνουν οι Ρεπουμπλικάνοι την γκαρνταρόμπα της υποψήφιας αντιπροέδρου Σάρα Πέιλιν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Politico, Ρεπουμπλικάνοι δωρητές δηλώνουν εξοργισμένοι με τις δαπάνες, άνω των 150.000 δολαρίων, στις οποίες προέβη η κυβερνήτης της Αλάσκα για την ανανέωση της γκαρνταρόμπας της από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα διεκδικήσει την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.
Όπως επιβεβαιώνουν οι αναλυτικές αποδείξεις των δαπανών του κόμματος, η εκστρατεία των Ρεπουμπλικάνων συμπεριέλαβε πάνω από 125.000 δολάρια μέσα στο Σεπτέμβριο για τα ρούχα της Πέιλιν. Το επιτελείο Μακέιν, ωστόσο, υποστηρίζει ότι μετά τις εκλογές τα ρούχα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=950403&lngDtrID=245
__________________
Τώρα τελευταία, έτσι ξυπνάω
|