Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Γλεπητούρα
Θα μιλησω τοτε εγω που εχω παιδι και ενα μονο ειναι σιγουρο...Δεν θελω να διδαξω μεσα απο τις πραξεις μου οτι το κακο πολεμαται με κακο...οτι εγω μπορω αμα θελω να γινω μεγαλυτερο κτηνος απο οτι ο εκαστοτε ψυχανομαλος...Δεν θελω να διδαξω στο παιδι μου την αυτοδικια και το οφθαλμον αντι οφθαλμου....
Αν εσυ κανεις ολα αυτα που θελεις να του κανεις οπως λες τι σε κανει καλυτερη απο αυτον?
Οσο για τη θανατικη ποινη εγω δεν καταλαβαινω το μυνημα που περναει...Οτι ας πουμε εγω μπορω να σε σκοτωσω για να δειξω ποσο λαθος ειναι που σκοτωσες?
Αν συνεχισουμε να σκεφτομαστε ετσι τοτε δεν διαφερουμε σε τιποτα απο τα κτηνη...απλα δεν μας δωθηκε ακομα η ευκαιρια να εκδηλωθουμε...
|
Οταν διαβάζω μαζεμένες μαλακίες μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
Εσύ δηλαδή που είσαι μάνα, και που δεν θέλεις να διδάξεις το παιδί σου οφθαλμόν αντί οφθαλμού γιατί αν σκέφτεσαι έτσι δεν διαφέρεις σε τίποτα από τα κτήνη, θες να μου πεις ότι αν αυτό συνέβαινε στο δικό σου το παιδί, στην δική σου την κόρη, θα ήσουν υπεράνω, δεν θα αντιδρούσες, και απλά θα περίμενες την δικαιοσύνη να του αποδώσει αυτό που του αξίζει...
Ε τι να πω... Απλά απορώ που λες ότι είσαι μάνα και σκέφτεσαι με τόση διαύγεια και ανωτερότητα!
Αυτό είναι για μένα υποκριτικό και όχι το παρακάτω
Παράθεση:
αλλα τωρα εγω σε μια ασχετη υποθεση να το παιζω τιμωρος του εγκληματος μου φαινεται του ματς και υποκριτικο...
|
Εμένα πάλι μου φαίνεται του ματς και υποκριτική η τόση ανωτερότητα!
Δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο!
Και σίγουρα δεν θα διδάξω στα παιδιά μου ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς καμία συνέπεια, χωρίς καμία τιμωρία!
Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να τα διδάξω το σωστό και το λάθος.
Και για πολλά πράγματα το σωστό και το λάθος είναι αντικειμενικά και ουχί υποκειμενικά!
Και όχι, σε μια άσχετη υπόθεση μπορεί να μην είχα την δύναμη και τα αρχίδια να το παίξω τιμωρός, αν όμως συνέβαινε στο δικό μου το σπίτι τότε ίσως και να τα έβρισκα!
Οπως επίσης μου φαίνεται πολύ υποκριτικό όταν συμβαίνει στο σπίτι του άλλου να αντιδράσω λέγοντας "α τα καημένα τα κορίτσια" από το να πω το πως αισθάνομαι πραγματικά!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Xouanita
Ας κάνει κάποιος άλλος τη "βρωμική" δουλειά χωρις να χρειαστεί να το αποφασίσουμε εμεις. Πραγματικά, ξερω πως δεν ειμαι σε θέση να αποφασίσω την αφαίρεση της ζωής του καθάρματος, γιατί δεν μπορώ να παιξω το ρόλο του θεού, αλλά επίσης ξέρω πως θα νιώσω μια τεράστια λύτρωση όταν θα ακούσω πως τον βρήκαν δεμένο στις ντουσιέρες να τον έχουν περάσει "ένα χεράκι" οι άλλοι κρατούμενοι. Το παραδέχομαι.
|
Εσύ πάντα με πιάνεις
Παράθεση:
Προφανως τα κοριτσια δεν θα ειχαν μανα...η τουλαχιστον ετσι συμπαιρενω αφου δεν αναφερεται πουθενα...και αν διαβαζες καλα ειπα οτι ενα σορο φορεις
θα μπορουσαν να το αποτρεψουν αυτο ,οπως και γειτονες και συγγενεις...αλλα κανεις δεν πηρε χαμπαρι τι γινοταν επι 25 χρονια?!!!!! Δεν νομιζω...
Και επειδη νομιζω καταλαβες τι θελω να πω αλλα μου δικαιολογεις τα αδικαιολογητα...επαναλαμβανω...
Μονο απο μια μανα η εναν πατερα η εστω απο εναν κοντινο συγγενη η φιλο θα μπορουσα να δικαιολογησω την αυτοδικια,απο το πληθος το βρισκω υποκριτικο...
|
Μια έτσι μια γιουβέτσι!
Από την μία θα μπορούσαν να το αποτρέψουν γείτονες και συγγενείς και από την άλλη την αυτοδικία από το πλήθος την βρίσκεις υποκριτική...

Δηλαδή μόνο ο στενός κύκλος μπορεί να έχει άποψη και αντιδράσεις...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο maRtina
καταλαβα πολυ καλα τι θελεις να πεις αλλα ... διαφωνω .Αυτα που εσυ μπορει να θεωρεις αδικαιολογητα για μενα μπορει να ειναι απολυτα δικαιολογημενα .Εσυ μιλας απο τη θεση της μανας και σαφεστατα εχεις το μητρικο ενστικτο πολυ πιο αναπτυγμενο απο το δικο μου, που ισως ακομα να μην εχει ωριμασει μεσα μου ..ομως αυτο δεν σημαινει πως δεν μπορω να κρινω μια κατασταση ...και να σου πω και το αλλο? αν εγω ημουν μανα δεν θα ελεγα απλα "να τον κρεμασουν στο πλατανι να τον φτυσουν και να τον χεσουν οι μυγες "θα ελεγα "φερτε μου ενα μπαλτα "
|
Οταν ακούω για περιπτώσεις τέτοιες, πάντα σκέφτομαι "αν αυτό είχε συμβεί στο δικό μου παιδί" και βάση αυτού μιλάω και εξοργίζομαι!
Και φυσικά το ίδιο που θα ήθελα να κάνω σε κάποιον που πείραξε το δικό μου παιδί, το ίδιο εύχομαι να πάθει και θα ήθελα να κάνω σε όποιον κακοποιεί "ξένα" παιδιά.
Και αν αυτό με κάνει υποκρίτρια, ναι είμαι και μεγάλη μάλιστα!
Ολοι εδώ μέσα το ξέρετε εξάλλου, έτσι δεν είναι?