Κακαβιά
.1/2 κιλό διάφορα ψάρια, ( μπακαλιάρος, τουρνάς, κέφαλος, σκορπίδια, χέλια, ροφός, σφυρίδα )
.1 κιλό πατάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
.1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
.αλάτι
.χυμό φρέσκου λεμονιού
-Σε κατσαρόλα φαρδιά βάζετε πρώτα σε μια στρώση τις πατάτες κι έπειτα από πάνω σε άλλη στρώση βάζετε τα ψάρια.
-Ρίχνετε νερό ίσα - ίσα να καλυφτούν οι πατάτες και να μισοκαλυφτούν τα ψάρια. Αλατίζετε και από πάνω ρίχνετε το ελαιόλαδο.
-Βράζετε σε πολύ δυνατή φωτιά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 45 λεπτά περίπου.
-Στο τέλος προσθέτετε το λεμόνι και αφήνετε την σούπα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
|