Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-11-09, 15:57   #4 Αρχή
thiseas
Gourounaros
 
Το avatar του χρήστη thiseas
 
Εγγραφή: 03-09-2009
Περιοχή: αθήνα, αιγάλεω
Μηνύματα: 317
Cool Μους Σολομού

.11 γρ. Ζελατίνα
.225 γρ. Καπνιστό σολομό
.100 γρ. Κριμ τσιζ
.125 ml Κρασί άσπρο
.75 γρ. Μαγιονέζα
.Αλάτι - Πιπέρι
.1/2 Χυμός λεμονιού
.150 γρ. Κρέμα γάλακτος
.λίγο Μπρικ
.2 Γαρίδες
.λίγο Αγγουράκι
.λίγος Ανηθος



-Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα. Προσοχή να μη βράσει.
-Ρίχνετε στο ζεστό κρασί τη ζελατίνα, κόβετε το σολομό σε μικρά κομματάκια.
-Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το κριμ τσιζ και τα ανακατεύετε με τη μαγιονέζα.
-Σ' αυτό το μείγμα ρίχνετε τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό.
-Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνετε για τρεις ώρες.
-Οταν πήξει, θα ξεφορμάρετε τη μους και θα γαρνίρετε με τις γαρίδες, το αγγουράκι, το μπρικ, τον άνηθο και φέτες λεμονιού.
Ο χρήστης thiseas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση