Μους Σολομού
.11 γρ. Ζελατίνα
.225 γρ. Καπνιστό σολομό
.100 γρ. Κριμ τσιζ
.125 ml Κρασί άσπρο
.75 γρ. Μαγιονέζα
.Αλάτι - Πιπέρι
.1/2 Χυμός λεμονιού
.150 γρ. Κρέμα γάλακτος
.λίγο Μπρικ
.2 Γαρίδες
.λίγο Αγγουράκι
.λίγος Ανηθος
-Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα. Προσοχή να μη βράσει.
-Ρίχνετε στο ζεστό κρασί τη ζελατίνα, κόβετε το σολομό σε μικρά κομματάκια.
-Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το κριμ τσιζ και τα ανακατεύετε με τη μαγιονέζα.
-Σ' αυτό το μείγμα ρίχνετε τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό.
-Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνετε για τρεις ώρες.
-Οταν πήξει, θα ξεφορμάρετε τη μους και θα γαρνίρετε με τις γαρίδες, το αγγουράκι, το μπρικ, τον άνηθο και φέτες λεμονιού.
|