Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-11-09, 17:08   #13 Αρχή
thiseas
Gourounaros
 
Το avatar του χρήστη thiseas
 
Εγγραφή: 03-09-2009
Περιοχή: αθήνα, αιγάλεω
Μηνύματα: 317
Cool Αγκινάρες

Αγκινάρες α λα πολίτα

. 8 αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
. 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
. 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
. 1 φλιτζάνι λάδι
. 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
. 1 λεμόνι
. αλάτι και πιπέρι


-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τον άνηθο και τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν.
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε τις αγκινάρες
-Προσθέτετε το λεμόνι και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί, προσθέτοντας πολύ λίγο νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα
-Αφήνετε να βράσουν έως ότου μείνουν μόνο με το λάδι τους
Top


Αγκινάρες Αυγολέμονο

.1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
.1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
.1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
.2 φλιτζάνια λάδι
.1/2 ματσάκι άνηθο
.3 μεγάλες πατάτες
.4 καρότα σε ροδέλες
.αλάτι και πιπέρι
.1 λεμόνι
.3 αυγά


-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, και όλα τα λαχανικά και αφήνετε να πάρει βράση
-Προσθέτετε τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνετε
-Χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους
-Στύβετε το λεμόνι
-Χτυπάτε τους κρόκους
-Χτυπάτε τ ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό Λεμονιού χτυπώντας το μίγμα συνεχώς
-Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στη κατσαρόλα
-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
Ο χρήστης thiseas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση