Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-11-09, 17:10   #14 Αρχή
thiseas
Gourounaros
 
Το avatar του χρήστη thiseas
 
Εγγραφή: 03-09-2009
Περιοχή: αθήνα, αιγάλεω
Μηνύματα: 317
Cool Κολοκυθάκια

Κολοκυθάκια Βραστά

.1 κιλό κολοκυθάκια
.1/2 φλιτζάνι λάδι
.λεμόνι όσο θέλετε
.αλάτι


-Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό έως μαλακώσουν
-Μόλις βράσουν τα κόβετε σε ροδέλες ή τα αφήνετε ολόκληρα
-Σερβίρονται με λαδολέμονο
Top


Κολοκυθάκια Γεμιστά με Κιμά

.10 μεγάλα κολοκύθια
.1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
.2 φλιτζάνια λάδι
.2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
.1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
.1/2 φλιτζάνι κρασί
.1 κονσέρβα ντοματάκι
.1 κουταλιά της σούπας πελτέ
.2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
.1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
.1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
.8 κουταλιές της σούπας ρύζι
.αλάτι και πιπέρι


-Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τους αφαιρείτε τις άκρες
-Με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι κόβετε και αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκύθι κενό στην μέση σαν σωλήνα
-Φυλάτε την ψίχα σε ένα πιάτο
-Βάζετε το 1 φλιτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν
-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε το ντοματάκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο
-Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά
-Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε
-Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα κολοκύθια
-Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ
-Περιχύνετε τα κολοκύθια με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι
-Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά
-Βγάζετε το αλουμινόχαρτο
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά
Top


Κολοκυθάκια Τηγανιτά

. 1 κιλό κολοκυθάκια
. αλάτι
. αλεύρι
. λάδι για τηγάνισμα


-Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθάκια από τις άκρες τους και ξύνετε το εξωτερικό τους περίβλημα
-Τα κόβετε είτε σε ροδέλες είτε μακρόστενα
-Τα βάζετε σε ένα μπολ με αλεύρι και αλάτι και τα ανακατεύετε
-Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά
-Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψετε όλο το τηγάνι και τηγανιστέ και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα
-Βγάζοντας τα από το τηγάνι μπορείτε πριν το σερβίρισμα να τα τοποθετήσετε σε ένα πιάτο οπού θα έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το παραπανίσιο λάδι
Top


Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί

.12 μεγάλοι Ανθοί κολοκυθιών
.12 κουτ. σουπ. (γλασέ) Ρύζι
.3 κουτ. σουπ. Λάδι
.1/2 ποτηράκι Νερό
.Μαϊντανός
.Δυόσμος
.Μάραθος
.3 μέτρια Κρεμμύδι(α)
.1 κιλό ώριμες Ντομάτα(ες)


-Αφαιρέστε το κοτσάνι που έχουν οι κολοκυθοανθοί και πλύντε τους καλά.
-Ψιλοκόψτε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το μάραθο και τις ντομάτες.
-Προσθέστε το λάδι, αλάτι και πιπέρι, το ρύζι και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε στο μίγμα το νερό.
-Γεμίστε με το μίγμα τους ανθούς και τοποθετήστε τους σε πυρίμαχο σκεύος, κλείνοντας το άνοιγμα τους.
-Ρίξτε και ένα ποτήρι νερό.
-Ψήστε τους στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Top


Κολοκυθάκια γιαχνί

.1,5 κιλό κολοκυθάκια
.2 μέτριες ντομάτες
.3 σκελίδες σκόρδο
.1 μεσαίο κρεμμύδι
.λάδι, αλάτι, πιπέρι
.λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος


-Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρές στρόγγυλες φέτες.
-Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, και μετά ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες.
-Αφού τα αφήσουμε όλα στη φωτιά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα σοτάρουμε κι αυτά αρκετή ώρα, και προσθέτουμε 250ml νερό για να βράσουν.
-Τέλος, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-Σερβίρονται ζεστά και είναι ένα πάρα πολύ θρεπτικό συνοδευτικό.
Ο χρήστης thiseas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση