Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-11-09, 17:14   #16 Αρχή
thiseas
Gourounaros
 
Το avatar του χρήστη thiseas
 
Εγγραφή: 03-09-2009
Περιοχή: αθήνα, αιγάλεω
Μηνύματα: 317
Cool Γαλοπούλα

Γαλοπούλα γεμιστή

.1 μικρή γαλοπούλα
.1/2 φλιτζάνι λάδι
.1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
.1/2 κιλό κιμά
.1 ξυλαράκι κανέλλα
.2 σκελίδες σκόρδο
.1 κονσέρβα ντοματάκι
.1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ
.10-15 κάστανα
.1/4 φλιτζάνι κουκουνάρια
.1/2 φλιτζάνι βούτυρο
.1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
.αλάτι, πιπέρι


-Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα
-Ανάβετε ένα μάτι στην κουζίνα και μόλις κάψει βάζετε τα κάστανα να ψηθούν και ν ανοίξουν
-Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε
-Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους
-Προσθέτετε το ξυλαράκι κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ
-Προσθέτετε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει
-Προσθέτετε τα κάστανα και τα κουκουνάρια
-Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους
-Με αυτό το μείγμα γεμίζετε τη γαλοπούλα
-Όταν την γεμίσετε τη ράβετε με βελόνα και κλωστή
-Την τοποθετείτε σε ένα ταψί
-Περιχύνετε με το βούτυρο και με το χυμό πορτοκάλι
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο μια ώρα για κάθε κιλό
-Κατά διαστήματα περιβρέχετε τη γαλοπούλα με τη σάλτσα της
Top


Γαλοπούλα Ψητή

.1 γαλοπούλα
.1/4 φλιτζάνι βούτυρο
.αλάτι, πιπέρι


-Τρίβετε την γαλοπούλα με μία λεμονόκουπα
-Αλατοπιπερώνετε
-Τοποθετείτε σε ταψί
-Περιχύνετε με το βούτυρο λειωμένο
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο μια ώρα για κάθε κιλό
Top


Κεφτεδάκια από Κοτόπουλο

.½ κουταλιά ψιλοκομμένος ΔΥΟΣΜΟΣ
.4 κουταλιές τριμμένη ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
.600 γρ. χοιρινός ΚΙΜΑΣ
.400 γρ. κιμά από στήθος ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
.1 φλιτζανάκι ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
.2 κουταλιές ψιλοκομμένος ΜΑΪΝΤΑΝΟ
.250 γρ. ΒΙΤΑΜ
.1 κουταλιά ΞΥΔΙ
.ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ
.3 φυλλαράκια ψιλοκομμένο ΣΕΛΙΝΟ
.2 φέτες μουσκεμένες ΨΩΜΙ
.1 τριμμένο ΚΡΕΜΜΥΔΙ
.1 ΑΥΓΟ
.1 κομμένο σε μικρούς κύβους ΚΑΡΟΤΟ
.1 πακέτο ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ KNORR


-Ζυμώνετε τον κιμά (από χοιρινό και κοτόπουλο) με 1 κουταλιά μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, το ξύδι, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι.
-Πλάθετε τον κιμά σε κεφτέδες.
-Τηγανίζετε τους κεφτέδες με 4 κουταλιές ΒΙΤΑΜ.
-Τους μεταφέρετε σε πιάτο και τους αφήνετε κατά μέρος.
-Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Στο τηγάνι που τηγανίσατε τους κεφτέδες προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τα ντοματάκια, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει 15 λεπτά περίπου.
-Ετοιμάζετε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.
-Προσθέτετε στον πουρέ τον υπόλοιπο μαϊντανό και ανακατεύετε.
-Ρίχνετε τους κεφτέδες στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύετε.
-Μεταφέρετε τους κεφτέδες σε πυράντοχο σκεύος και από πάνω τους σκεπάζετε με τον πουρέ.
-Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ΒΙΤΑΜ και το τυρί και ψήνετε το φαγητό 15 με 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
-Σερβίρετε αμέσως.
Ο χρήστης thiseas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση