Slash: Η αυτοβιογραφία του
Ο Slash είναι ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Ο δεξιοτέχνης και εκκεντρικός κιθαρίστας των Guns N’ Roses γνώρισε την παγκόσμια καταξίωση και απέκτησε εκατομμύρια φανατικούς φαν σε όλον τον κόσμο.
Στις 20 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός η αυτοβιογραφία του, όπου αφηγείται πώς επιβίωσε από την παράνοια και κυρίως από τον ίδιο του τον εαυτό, έτσι όπως φλερτάριζε πάντοτε με την αυτοκαταστροφή, ακόμα και στις στιγμές της πιο αδιαφιλονίκητης επιτυχίας.
Mετά τις πρώτες συναυλίες των Guns n' Roses, ο Slash απέκτησε και το σήμα κατατεθέν του, το μεγάλο μαύρο καπέλο του. Δεν είχε λεφτά και το έκλεψε από ένα κατάστημα, συνήθεια που είχε από μικρός, όταν έκλεβε δίσκους.
Υστερα από έξι δίσκους, το συγκρότημα διαλύθηκε. Για τη διάλυσή τους πάντως ο Slash έχει ξεκάθαρη άποψη και κατηγορεί τον Axl Rose:
1) Η συνεχής έλλειψη σεβασμού για τους πάντες
2) οι νομικές λοβιτούρες στις οποίες μας υποχρέωσε ο Axl, όπως το ότι αξίωσε να πάρει την αποκλειστική ιδιοκτησία του ονόματος, μέχρι τον υποβιβασμό μας σε session μουσικούς, και
3) η απώλεια των Izzy και Steven, που αποτελούσαν εξαιρετικά ουσιώδες μέρος του ήχου και της προσωπικότητας της μπάντας… Χωρίς αυτούς το συγκρότημα δεν διέθετε πια την αρχική του χημεία».
«
Το ναρκωτικό σκαρφάλωσε στη ζωή μου όπως ο δηλητηριώδης κισσός σε έναν τοίχο» λέει ο Slash. Σε άλλο σημείο του βιβλίου περιγράφει τον θάνατο του καλύτερου φίλου του Todd από υπερβολική δόση ηρωίνης:
- Βρισκόμουν εκεί κρατώντας στην αγκαλιά τον καλύτερό μου φίλο, τον Todd, μέσα στην μπανιέρα. Εκανα ό,τι μπορούσα για να τον βοηθήσω να διατηρήσει τις αισθήσεις του. Ημουν μπερδεμένος επειδή εγώ είχα πάρει τη διπλάσια ποσότητα από αυτήν που είχε πάρει ο Todd και δεν ένιωθα ούτε καν “φτιαγμένος”. Δεν μπορούσα να τον σώσω -ο Todd, ένα παιδί είκοσι ενός χρόνων, πέθανε στα χέρια μου. Είχα πλημμυρίσει από συναισθήματα: φόβο, πανικό, άγχος… Και πού στο διάβολο ήταν το ασθενοφόρο;.
O Slash αποκαλύπτει ότι ακόμη και στην κηδεία της αγαπημένης του γιαγιάς ήταν σαν ένα «αξιολύπητο πρεζόνι». Εκεί ωστόσο που πήρε το πιο γερό μάθημά του και αφού απέτυχε σε κέντρο αποτοξίνωσης ήταν όταν από τα πολλά ναρκωτικά έπαθε έμφραγμα στη διάρκεια συναυλίας και αναγκάστηκε να βάλει βηματοδότη από τα τριάντα πέντε του: "
Ενιωσα λες και κάποιος με χτύπησε στο στήθος με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ, μόνο που το χτύπημα ερχόταν από τα μέσα".
Η φήμη των Guns N’ Roses τους έφερε σε επαφή με πολλές γυναίκες, από αχόρταγες, φανατικές groupies μέχρι πορνοστάρ. Ο Slash παρασύρθηκε σε όργια:
- Εκείνη την εποχή, το AIDS θέριζε. Σκεφτόμαστε ότι κανείς δεν χρειαζόταν να ανησυχεί μέχρι να κολλήσει ο David Lee Roth. Εν τω μεταξύ, είχα διαβάσει ένα κύριο άρθρο στους “Times”, όπου οι φωτογραφίες με τα έλκη που προκαλούσε το AIDS θύμιζαν πολύ τα σημάδια που είχα στο στομάχι μου. Ημουν σίγουρος ότι η πορνοστάρ φίλη μου ή το πρεζόνι με είχαν κολλήσει, επειδή με καμία από τις δύο δεν είχα χρησιμοποιήσει προφυλακτικό. Ευτυχώς, το τεστ προέκυψε αρνητικό. Το γεγονός ότι εκτός από αυτό είχα κολλήσει κονδυλώματα ίσως από την πορνοστάρ φίλη μου μεγάλωσε τον τρόμο μου περί του AIDS. Μέχρι τότε ήμουν πραγματικά αχαλίνωτος.
Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Δεν έχει ούτε κινητό
Το 2008, μετά την ψυχολογική κατάρρευση της Britney Spears και τη νοσηλεία της σε ψυχιατρική κλινική, οι αρμόδιες αρχές όρισαν ως κηδεμόνα της τον πατέρα της, κρίνοντας ότι παραμένει ευάλωτη σε παρόμοια περιστατικά.
Φαίνεται ωστόσο ότι η επιλογή του Τζέιμι Σπίαρς ως κηδεμόνα δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα, καθώς έκτοτε η νεαρή τραγουδίστρια έχασε το δικαίωμα στην ανεξαρτησία.
Η Μπρίτνεϊ δεν επιτρέπεται να έχει το δικό της κινητό τηλέφωνο, αφού κατά το παρελθόν αποδείχτηκε ότι έκανε κακή χρήση του. Ο πρώην σωματοφύλακάς της είχε ισχυριστεί προ καιρού ότι του έστελνε γυμνές φωτογραφίες της και για τον λόγο αυτό την απειλούσε με μηνύσεις - κι αυτό είναι κάτι που ο πατέρας της δεν μπορεί να επιτρέψει να ξανασυμβεί.
Με την απόφαση του 2008, εκείνος έχει επίσης κάθε νόμιμο δικαίωμα να της απαγορεύσει να ξαναπαντρευτεί, να αποκτήσει κι άλλα παιδιά, να αγοράσει ή να πουλήσει κάποιο ακίνητο χωρίς τη δική του έγκριση.
Η Σπίαρς επομένως χρειάζεται την άδειά του για να πραγματοποιήσει ακόμη και το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής της, που δεν είναι άλλο από το να παντρευτεί τον αγαπημέννο της Τζέισον Τρόγουικ και να αποκτήσει μαζί του οικογένεια. Με τη δικαιολογία ότι φοβάται νέα ψυχική κατάρρευσή της, ο Τζέιμς Σπίαρς της το αρνείται συστηματικά. Τα ποσά που διακυβεύονται είναι τεράστια.
Το 2009 ο Τζέιμς Σπίαρς (ο οποίος στο μεταξύ είχε αφήσει τη δουλειά τού μάγειρα και εργαζόταν full time ως μάνατζερ της κόρης του με αμοιβή 16.000 δολάρια μηνιαίο μισθό) αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα για το επαγγελματικό comeback της.
Η μητέρα της Μπρίτνεϊ, η Λιν Σπίαρς, φαίνεται ότι βλέπει τα πράγματα από την ίδια οπτική γωνία, καθώς πέρυσι επέστρεψε στην αγκαλιά του Τζέιμς Σπίαρς ύστερα από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα που ζούσαν χώρια. Η 56χρονη γυναίκα συμφωνεί πως η μεγαλύτερη κόρη της εξακολουθεί να χρειάζεται την καθοδήγηση των γονιών της και συνυπογράφει κάθε απόφαση του συζύγου της, έχοντας προφανώς κι εκείνη κάποιο οικονομικό όφελος.
Το αποτέλεσμα; Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση στην τελευταία συναυλία της στο Λος Αντζελες, παρουσιάζοντας μια αλάνθαστη χορογραφία και ερμηνεία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι από το σόου απουσίαζε η ψυχή της.
Τζένη Χειλουδάκη: «Η μητέρα του συζύγου μου με λατρεύει!»
Η γυναίκα που στα 20 της χρόνια κατάφερε να γίνει η πιο διάσημη τρανσέξουαλ της Ελλάδας, στα 43 της αποφασίζει να παντρευτεί μυστικά με πολιτικό γάμο, με έναν άντρα που κατάφερε να της ανατρέψει ολόκληρη τη ζωή.
-
Όλα είναι μία απόφαση: να γυρίσεις το κλειδί και να γίνει ένα κλικ. Σε σχέση με την κοκαΐνη ούτως ή άλλως, την έκοψα εδώ και 15 χρόνια, σε σχέση με τον τζόγο, το έχω γυρίσει πια στις μπιρίμπες, και σε σχέση με τη βουλιμία, έραψα το στόμα μου και τρέφομαι υγιεινά. Χάνοντας μάλιστα τα πρώτα 10 κιλά, περπάτησα καλύτερα. Τώρα είμαι 75 κιλά, ενώ πριν ήμουν 90, λέει η Τζένη στο People.
Η μητέρα του με λατρεύει! Και ο ίδιος μάλιστα με παρουσίασε σʼ αυτήν ως«Τζένη Χειλουδάκη». Αυτό με έκανε να τον λατρέψω ακόμη περισσότερο – και αυτόν και τη φαμίλια του. Λάτρεψαν όλοι οι δικοί μου το γεγονός, αλλά με φοβούνται. Μου λένε «εσύ, παιδάκι μου, σούταρες ολόκληρο εισαγγελέα...».