KakaPaidia.gr

Επιστροφή   KakaPaidia.gr > ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ > Ο κακός ο μύλος όλα τα αλέθει

Ο κακός ο μύλος όλα τα αλέθει Τα περί ανέμων...

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 07-07-06, 21:44   #1 Αρχή
Κοκκινονίκος
Capten Nick
 
Το avatar του χρήστη Κοκκινονίκος
 
Εγγραφή: 04-06-2006
Περιοχή: Everywhere
Ηλικία: 41
Μηνύματα: 4.681
Προεπιλογή Σε νέο ιστορικό υψηλό το πετρέλαιο

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών εκτινάχθηκε η τιμή του πετρελαίου στις αγορές της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες κυρίως για το Ιράν και δευτερευόντως για τη Βόρειο Κορέα, αλλά και η έντονη εποχιακή ζήτηση για βενζίνη οδηγούν την τιμή του ”μαύρου χρυσού” σε πρωτοφανή επίπεδα τιμών.

Το συμβόλαιο παράδοσης αργού πετρελαίου για παράδοση τον Αύγουστο ενισχύεται κατά 65 σεντς στα 75,74 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, έχοντας διαμορφώσει νέο υψηλό όλων των εποχών στα 75,78 δολάρια το βαρέλι. Στο έτος, η άνοδος της τιμής του διαμορφώνεται στο 24%.

Στο Λονδίνο, το πετρέλαιο τύπου brent για παράδοση Αυγούστου εκτινάχθηκε στα 75,09 δολάρια το βαρέλι.

”Η Βόρειος Κορέα ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα πυραυλική δοκιμή, ενώ υπάρχουν και αντίστοιχες γεωπολιτικές εντάσεις στο Ιράν αλλά και τη Νιγηρία, παράγοντες που οδηγούν το πετρέλαιο σε υψηλότερα επίπεδα”, τονίζει ο Bruce Evers, αναλυτής πετρελαϊκών αγορών της Investec Securities.

Η τιμή του πετρελαίου θα συνεχίσει την ανοδική του κίνηση και την επόμενη εβδομάδα, εκτιμούν οι αναλυτές, λόγω προσδοκιών ότι η υψηλή ζήτηση θα οδηγήσει σε μείωση των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ. 26 από τους 38 αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Bloomberg προβλέπουν άνοδο της τιμής του εμπορεύματος.

euro2day
__________________
Ο χρήστης Κοκκινονίκος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:39.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.