|
Οι Δύσεις Τι συμβαίνει στον κόσμο, πάρτε το βούκινό σας κι ελάτε! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
01-10-06, 21:50 | #1 |
Capten Nick
Περιοχή: Everywhere
|
Η ελληνική οικονομία πάνω κατά 25%, με λίγη βοήθεια από τις πόρνες
σε κάμποσους δε θ'αρέσει αυτή η φάτσα ή σκατόφατσα (όπως θέλετε πείτε την) αλλά έπρεπε να μπει Αυξήσεις μισθών 3,4% και συντάξεων 3,8% προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί την Δευτέρα στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη. Οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό φέτος έχουν υποχωρήσει στο 3% περίπου, εξυπηρετώντας έτσι τα σχέδια της κυβέρνησης να δώσει μικρές αυξήσεις και τον επόμενο χρόνο. Η εικόνα των μισθών, που παραμένουν στάσιμοι ή και μειωμένοι για τρίτη συνεχή χρονιά (πέρυσι η εισοδηματική πολιτική έδωσε αυξήσεις μόνο 3%, δηλαδή κάτω του πληθωρισμού), έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα του πλούτου της χώρας, μετά την αύξηση του ΑΕΠ, όπως υποστηρίζουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο». Την ίδια στιγμή σε συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή», ο υπουργός Οικονομίας θεωρεί ότι με τον εν λόγω προϋπολογισμό, την εκπλήρωση των υποσχέσεων για ΕΚΑΣ και ΟΓΑ και την επικείμενη μεταρρύθμιση της φορολογίας φυσικών προσώπων, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της για την οικονομία αυτή την τετραετία. «Γνωρίζω ότι το έργο μας στην οικονομία για την παρούσα τετραετία ολοκληρώνεται με τον προϋπολογισμό του 2007. Γεγονός είναι ότι ο επόμενος προϋπολογισμός θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές. Εγώ πιστεύω ότι θα είναι και πάλι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης. Αναφερόμενος στη συζήτηση για την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση της ΕΕ, ο υπουργός επισημαίνει πως θα αρχίζει μετά τον Μάρτιο του 2007, όταν θα έχει κλείσει οριστικά το 2006. «Για το τρέχον έτος δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το έλλειμμα θα είναι κάτω από το 3%», τονίζει ο κ Αλογοσκούφης. «Η αβεβαιότητα αφορά τις προβλέψεις που θα κάνει η Επιτροπή για το έλλειμμα το 2007, αλλά εμείς βεβαίως θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να κάνουν τις καλύτερες δυνατές προβλέψεις». Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρεται επίσης και στο θέμα της διαφθοράς, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί διακομματικά. «Δεν μπορεί δηλαδή να αντιμετωπιστεί, όταν το ένα κόμμα κατηγορεί το άλλο για διαφθορά επί των ημερών του» τονίζει. Ερωτηθείς για τα επιτόκια των ελληνικών τραπεζών, ο υπουργός Οικονομίας αναγνωρίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα και θεωρεί ότι πρέπει αφενός να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και αφετέρου να υπάρξει καλύτερη εποπτεία του τραπεζικού συστήματος, η οποία δεν μπορεί να μοιράζεται στο υπουργείο Εμπορίου και την Τράπεζα της Ελλάδας. Για τον ΟΤΕ, ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι θα οριστεί σύμβουλος αποκρατικοποίησης το επόμενο δεκαπενθήμερο, ενώ για τη ΔΕΗ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αποκρατικοποίησης αυτή την τετραετία. news.in.gr
01-10-06, 22:00 | #2 | ||||
Capten Nick
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
αυτά!
01-10-06, 22:37 | #3 |
ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ
|
lol
parolauta e3akolou8oun na einai prwtou stis dhmoskopiseis. kai deteroi oi swthres mas... lol exoume mple3ei me lamogia k den uparxei tropos diafughs.... opws eixe pei k o jimmakos kapote "bazoume autous na mas kubernane giati kapoios prepei na kanei th brwmikh douleia" |
04-10-06, 14:07 | #4 |
I live my own script...
|
Αυξήσεις μισθών 3,4% και συντάξεων 3,8% προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί την Δευτέρα στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.
Μάλιστα... Αυτό δημοσιεύτηκε, αλλα όσο εμείς βλέπαμε dream show και survivor, εμένα γιατί το αυτί μού πήρε και ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε κάποιυς φόρους στους χαμηλόμισθους κια συνταξιούχους; Δέν ψάχνουμε λίγο καλύτερα το προσχέδιο να δούμε τί λέει συνολικά και όχι μόνο αυτά που μας χαιδεύουν τα αυτια; Αλήθεια, μπορούμε να έχουμε με κάποιο τρόπο πρόσβαση στο προσχέδιο; Γιατί αυτά μόνο που δημοσιεύουν τα 'στημένα' ΜΜΕ δέν με καλύπτουν. Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν οτι πλέον οι Έλληνες είναι κατα 25% πλουσιότεροι απο ότι λίγο παλαιότερα. LOOOL Το παραπάνω με κάνει να έχω υπαρξιακά προβλήματα Εγώ απο πού είμαι ρε παιδιά; Μάνα, πατέρας, παπούς, γιαγιά, απο Θεσσαλονίκη. Ελλάδα δέν είναι αυτό; Ή μήπως Έλληνες χαρακτηρίζονται μόνο οι μεγαλοβιομήχανοι και οι εμπλεκόμενοι σε διάφορα πραγματάκια; 600ευρώ μισθός εγώ, και 500 ευρώ αναπηρική σύνταξη ο πατέρας μου, δέν μας κάνει να νιώθουμε πλουσιότεροι πάντως Αλλα ξέρω... μπορεί να είμαι και αχάριστος. 900ευρώ πρώτος καθαρός μισθός οι καθηγητές και βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας 1400ευρώ αρχικό μισθό καθότι τα 900 δέν τους φτάνουν (χώρια τα επιδόματα κτλ). Οκ δέν τους κατηγορώ. Όσο μπορούνε, κάνουνε. Εμείς οι υπόλοιποι του κατώτερου Θεού να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε. κατα καιρούς έχουν γίνει διάφορες συγκεντρώσεις-πορείες εδώ στην Θεσσαλονίκη. Συμμετοχή; Ελάχιστη. Το στούντιο του fame story και μιά συναυλία της Βίσση πιό πολύ κόσμο μαζεύει. Γιατί προφανώς μόνο αυτά μας ενδιαφέρουν... Ή μάλλον μόνο αυτά μας προβάλουν. Τα υπόλοιπα τζίζ. Τόσες συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη κατα την διάρκεια της ΔΕΘ και όλα τα κανάλια και εφημερίδες είχαν σάν πρώτο θέμα τις γραφικές πλέον "Επιθέσεις γνωστών-αγνώστων". Όλα τα υπόλοιπα στην αφάνεια. Ψιλά γράμματα... όπως η ζωή μας άλλωστε... Μακεδονία. (Μιλάω για την δικιά μας την ΜΑκεδονία όπως θέλω να την θυμάμαι και όχι για την τωρινή Μακεδονία που βρίσκεται πάνω απο τα σύνορα της Ελλάδας -βλέπε πρώην Σκόπια-). Οι μισές βιομηχανίες έχουν κλείσει. Για ποιές να αρχίσω να λέω. Φωσφωρικά λιπάσματα; Κλωστουφαντουργίες; Βιοτεχνίες ρούχων; Βιοτεχνίες Νάουσας; Όλες επάνω, στην Βουλγαρία πλέον. Φθηνότερο μεροκάματο εκεί. Χαμηλότερο κόστος, αυξημένο κέρδος. ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΕΡΔΟΣ. Νά λοιπόν... Όντως πλουσιότεροι κατα 25% οι Έλληνες... Άντε γειά! Δέν ξέρω τί είναι Έλληνας πλέον. Ξέρω όμως τί είναι Νεοέλληνας! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Freeman : 04-10-06 στις 14:16. |
04-10-06, 14:55 | #5 | |
Περαστικός
|
Επειδή δεν θέλω να εκφέρω γνώμη, απλά παραθέτω αποσπάσματα από την στήλη "ΒΗΜΑτοδότης" του σημερινού φύλλου ΤΟ ΒΗΜΑ (4 ΟΚΤ 2006).
Παράθεση:
04-10-06, 16:29 | #7 |
χοντρομαλάκας
|
Ποιος γαμεί την σήμερον ημέρα? :p
Material Defender 1032
A pessimist is what an optimist calls a realist The nice part about being a pessimist is that you are constantly being either proven right or pleasantly surprised. The more things change, the more they stay the same... BEWARE EXPLICIT CONTENT BELOW! click to show |
04-10-06, 16:34 | #8 |
I live my own script...
|
Δέν ξέρω... Εγώ πάντως τσούζω LOL
|
04-10-06, 21:45 | #9 | |
Capten Nick
|
Παράθεση:
05-10-06, 00:40 | #10 | |
χοντρομαλάκας
|
Παράθεση:
Material Defender 1032
A pessimist is what an optimist calls a realist The nice part about being a pessimist is that you are constantly being either proven right or pleasantly surprised. The more things change, the more they stay the same... BEWARE EXPLICIT CONTENT BELOW! click to show |
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|