|
Γρίφοι και Αινίγματα για τους έξυπνους της παρέας... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
12-11-06, 16:26 | #1 |
Φυσική Ξανθιά
|
Μεταφορά βαρελιών
Ένα φορτηγό ξεκινάει από το κάτω μέρος ενός ανηφορικού δρόμου και θέλει να ανεβάσει 10 βαρέλια γεμάτα με πετρέλαιο στο πάνω μέρος του δρόμου. Μπορεί να μεταφέρει μόνο ένα βαρέλι κάθε φορά. Το φορτηγό δεν έχει ρεζερβουάρ και για να ανέβει την ανηφόρα συνδέει το βαρέλι που μεταφέρει με τον κινητήρα του και καίει το πετρέλαιο του βαρελιού. Για να ανέβει από τη βάση του δρόμου ως την κορυφή του, χρειάζεται να καταναλώσει ακριβώς το περιεχόμενο ενός βαρελιού.
Διευκρίνηση: Το φορτηγό μπορεί να κάνει όσες στάσεις θέλει και να φορτώσει ή να ξεφορτώσει βαρέλια. Στην επιστροφή δεν καίει πετρέλαιο γιατί ο δρόμος είναι κατηφορικός. Έστω πως ο οδηγός γνωρίζει πως το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι x μέτρα. Ερώτηση 1: Μπορεί να ανεβάσει κάποια ποσότητα πετρελαίου μέχρι πάνω και με ποιον τρόπο; Ερώτηση 2: Ποια είναι η μέγιστη δυνατή ποσότητα πετρελαίου που μπορεί να ανεβάσει; users.hol.gr Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Piggy : 02-12-06 στις 01:14. |
12-11-06, 21:35 | #2 |
Gourouni apo ratsa
Περιοχή: USA
|
To (1) einai eukolo an isxyei kati pou rwthsa (des PM), gia to (2) den eimai sigouros an to brhka...
|
13-11-06, 00:29 | #3 |
Φυσική Ξανθιά
|
xi xi xi xi είμαι περίεργη υπάρχει κάποιος γρίφος που να μην μπορείς να τον λύσεις?
|
13-11-06, 02:03 | #4 |
Gourouni apo ratsa
Περιοχή: USA
|
Αμέ? Πώς να καταφέρω να πάρω σύνταξη αύριο και να έχω αρκετά λεφτά να ζω πλουσιοπάροχα.
Την καταβρίσκω με προβλήματα λογικής, ειδικά αυτά που ο Martin Gardner έλεγε τα "Α χα" προβλήματα, που απλώς θέλουν κάτι πονηρό να σκεφτείς και μετά είναι απλά. Τελικά ποια απάντηση ήθελε ο γρίφος? Την (1) ή την (2)? Η (2) δεν είναι καθόλου κομψή, δεν μου άρεσε. |
02-12-06, 01:07 | #5 |
Φυσική Ξανθιά
|
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|