|
[ΕΝΤόΣ] Σπίτι μου, σπιτάκι μου!! DVD, TV, επιτραπέζια, κηπουρική, διατροφή, σπιτικές συνήθειες και γενικά ό,τι γεμίζει τις ώρες μας στο σπίτι |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
09-01-11, 09:15 | #1 |
Φέριστος παράφρων
|
Κορμός με σοκολάτα και πορτοκάλι
Κορμός με σοκολάτα και πορτοκάλι Προετοιμασία: 1 ώρα Ψήσιμο: 15΄ Αναμονή: 3 ώρες Υλικά (για 12 μερίδες): Για το παντεσπάνι: 3 κρόκοι αυγών 75 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο 1 κουταλιά κακάο, κοσκινισμένο 120 γρ. ασπράδια αυγών (από 4 μεσαίου μεγέθους αυγά) 90 γρ. ζάχαρη Για το σιρόπι: 140 γρ. νερό 100 γρ. ζάχαρη 30 γρ. Cointreau (ποτό με γεύση πορτοκάλι) ή λικέρ πορτοκάλι Για τη γέμιση: 420 γρ. λευκή σοκολάτα 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι) ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, ακέρωτο 40 γρ. ανθόνερο Διαδικασία: Παντεσπάνι: Xτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός) τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα σε μαρέγκα. Οταν η μαρέγκα δέσει και γίνει σφιχτή, προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους και σταματάμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα σε ορθογώνιο διαστάσεων περίπου 40x30 εκ. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει). Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό. Γέμιση: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε κατσαρόλα ή ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε τη θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας να φτάσει στους 40°-42° C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής ή απλώς την ακουμπάμε με το δάχτυλο - πρέπει να τη νιώθουμε ζεστή) και την ανακατεύουμε απαλά με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ανθόνερο. Θέλει προσοχή στο ανακάτεμα για να μη μας κόψει. Συναρμολόγηση: Με πολλή προσοχή γυρίζουμε ανάποδα το παντεσπάνι με τη λαδόκολλα πάνω σε μια άλλη λαδόκολλα και ξεκολλάμε προσεκτικά την πρώτη. Ραντίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι. Απλώνουμε τα 3/4 της γέμισης στην επιφάνειά του και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό («βοηθώντας» το με τη λαδόκολλα). Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να στερεοποιηθεί, για περίπου 3 ώρες. Με μια παλέτα (φαρδιά σπάτουλα χωρίς χερούλι - στα μαγαζιά με εξοπλισμό κουζίνας) ή με ένα φαρδύ μαχαίρι καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού με την υπόλοιπη κρέμα, δημιουργώντας πτυχώσεις. |
09-01-11, 15:38 | #3 |
Anamella
|
Δε ξέρω για αυτόν .. αλλά εγώ αυτό θα το κάνω!!!!
Όποιος θέλει παραγγελιά κομμάτι, μου λέει! |
11-01-11, 01:55 | #4 |
υπόθετο
Περιοχή: Σεϊχέλες
|
καμια ιδεα για το στολισμα?
11-01-11, 18:31 | #6 |
Gourouni apo ratsa
Περιοχή: USA
|
Η συνταγή είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί, διότι έχει οδηγίες που αντιβάινουν στους νόμους της φύσης. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο:
"Αναμονή: 3 ώρες" Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο πράμα και να περιμένεις 3 ώρες να το φας? |
12-01-11, 21:02 | #8 |
Χαζοχαρούμενη housewife
Περιοχή: Στην καρδια του κακόπαιδου
|
ΤΟ ΘΕΛΩ Τ Ω Ρ Α!!!
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|