|
[ΕΝΤόΣ] Σπίτι μου, σπιτάκι μου!! DVD, TV, επιτραπέζια, κηπουρική, διατροφή, σπιτικές συνήθειες και γενικά ό,τι γεμίζει τις ώρες μας στο σπίτι |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
15-11-06, 23:30 | #1 |
Κάνω υπομονή...
|
Το ριζότο της Σοφίας
Αυτό το πιάτο είναι εμπνεύσεως της αδερφής μου κ είπα να την τιμήσω, ονομάζοντάς το έτσι Eίναι γρήγορο, εύκολο κ νοστιμότατο
Yλικά
Eκτέλεση Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα κ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε κ το ρύζι. Ανακατεύουμε κ μετά απο 2-3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Γεμίζουμε το τσουκάλι με νερό, δεν ξέρω πόσο, υπολογίστε με το μάτι . Προσθέτουμε το καλαμποκι, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο λαχανικών. Σκεπάζουμε κ αφήνουμε να βράσει για 15' περίπου. Λίγο πριν το τέλος, μπορούμε να ρίξουμε ένα κουταλάκι κιτρινόριζα, το γνωστό "σαφράν". Έτσι, το ριζότο μας θα αποκτήσει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα κ μια πολύ ωραία μυρωδιά και γεύση Eάν το κάνουμε αυτό όμως, τότε το πιάτο μετονομάζεται σε "Ριζότο της Σοφίας και της Ροζάννας" ! Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο και τρίβουμε απο πάνω λίγη φέτα ή τυρί για μακαρόνια. Αλλά φέτα να προτιμήσετε Kαλή όρεξη
"Όλη μου η ζωή είναι στιγμές..." Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Λατρεία : 15-11-06 στις 23:32. |
15-11-06, 23:46 | #2 |
Φυσική Ξανθιά
|
Φαίνεται νόστιμo και ελαφρύ πιάτο
|
16-11-06, 03:37 | #3 |
Capten Nick
Περιοχή: Everywhere
|
νόστιμο δε λές τίποτα...
4 πιάτα βγήκαν, αλλά για 2 άτομα
16-11-06, 12:31 | #5 |