|
Οι Δύσεις Τι συμβαίνει στον κόσμο, πάρτε το βούκινό σας κι ελάτε! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
04-06-10, 12:43 | #1 | |
υπόθετο
Περιοχή: Σεϊχέλες
|
Αγρότισσα πρέπει να βαφτιστεί για να πάρει τη σύνταξη της από τον ΟΓΑ!
Παράθεση:
Για ποιό λόγο πρέπει να είσαι βαφτισμένος για να πάρεις σύνταξη?
04-06-10, 13:18 | #2 |
Χαζοχαρούμενη housewife
Περιοχή: Στην καρδια του κακόπαιδου
|
Οταν πλήρωνε εκείνη, τον ΟΓΑ δεν τον απασχολούσε ΠΟΙΟΣ πληρώνει τις εισφορες. Δεν πα να σε λένε Ελένη, δεν πα να σε λένε Ευτέρπη, στα @@ τους.
Τωρα που ειναι να πληρώσει ο ΟΓΑ, θελει να βεβαιωθει πως είναι όντως εκεινη. Η μ@λακια παει συννεφο. |
04-06-10, 13:23 | #3 |
Χαζοχαρούμενη housewife
|
Το ότι έχει ταυτότητα δεν παιζει ρόλο. Το λέω απο δική μου εμπειρία. Ο,τι γράφει το ληξιαρχείο εχει σημασια (γι αυτο και την παραπέμπουν σε βαφτιση)
Οταν νόμιζα πως ειχα χάσει την ταυτότητά μου και πήγα να βγάλω καινουρια (ειχα μαζί μου και επικυρωμένη φωτοτυπία της παλιας), στο ληξιαρχείο ειχε γραφτεί λάθος το όνομά μου και αν δεν μπορούσα να αποδείξω ότι το όνομά μου γράφεται οντως έτσι (με 2 "ν" ) θα με έγραφαν λάθος στην καινουρια! Αναγκαστικα! Και θα έπρεπε να αλλάξω ό,τι εγγραφο είχα ποτέ πάρει, με το όνομά μου πανω (διπλώματα, αδειες, πτυχια, τα παντα). Γραφειοκρατία του κερατα!!! |
04-06-10, 13:34 | #4 |
χοντρομαλάκας
|
ma den xreiazetai pia na exeis baftistei gia na grafteis sto liksiarxeio!
A pessimist is what an optimist calls a realist The nice part about being a pessimist is that you are constantly being either proven right or pleasantly surprised. The more things change, the more they stay the same... BEWARE EXPLICIT CONTENT BELOW! click to show |
04-06-10, 14:20 | #5 |
υπόθετο
Περιοχή: Σεϊχέλες
|
ακριβως!
Αυτο λεω κι εγω!
04-06-10, 14:29 | #6 |
ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ
|
den eimai dikigoros alla h koinh logikh leei pws to autonhto pou lete eseis twra to isxuristhke kai o dikigoros ths 65xronhs kai parolauta den ebgale akrh.
auto polu apla shmainei pws kanenas den dexetai na parei thn eu8unh panw tou |
04-06-10, 14:55 | #7 |
χοντρομαλάκας
|
ti diaolo pinoun ffs...
A pessimist is what an optimist calls a realist The nice part about being a pessimist is that you are constantly being either proven right or pleasantly surprised. The more things change, the more they stay the same... BEWARE EXPLICIT CONTENT BELOW! click to show |
04-06-10, 21:52 | #8 |
Gourouni apo ratsa
Περιοχή: USA
|
Την εποχή που γεννήθηκε και βαφτίστηκε εκείνη πολύ πιθανό να χρειαζόταν να βαφτιστείς για να πάρεις όνομα. Θυμάμαι που λέγανε σε δυστυχήματα σκοτώθηκε ο τάδε και η τάδε και το αβάφτιστο βρέφος τους ηλικίας ενός έτους. Άσε που το όνομα που σε γράφανε ήταν αυτό που έδινε ο νονός στην εκκλησία, οπότε αν ήθελαν οι γονείς σου να σε λένε Μαρία και ο νονός έλεγε στον παπά να βαφτίσει το κορίτσι Γεθσημανή, το Γεθσημανή ήταν τ' όνομα που καταχώριζαν στο ληξιαρχείο. Μετά τη μεταπολίτευση σιγά σιγά άρχισαν να εκσυγχρονίζονται τέτοιες μεσαιωνικές διατάξεις, αλλά δεν νομίζω να πιάνουν αναδρομικά. Ας πούμε η μητέρα μου δεν επανέκτησε αυτόματα το πατρικό της όνομα όταν άλλαξε ο νόμος που έδινε στη σύζυγο το επώνυμο του συζύγου.
|
04-06-10, 22:00 | #9 |
Χαζοχαρούμενη housewife
|
Egw, τωρα μου θυμισες τον Πατούχα, με την Αχλαδία!
Ακόμα ισχύει αυτο. Ο,τι όνομα πει ο νονος βγαίνει. Εχω ακούσει περιπτώσεις που έχει γινει τσακωμός σε εκκλησίες και διεκόπη το μυστηριο μέχρι να ηρεμήσουν τα πνευματα. Εχω ακούσει και για μια μαμα που πηρε στα μισά της βάφτισης το γιο της κι έφυγε, για να μην "κατοχυρωθει" το όνομα που ο μπαμπάς και ο νονος ειχαν συννενοηθεί πίσω απ την πλάτη της Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Xouanita : 05-06-10 στις 13:29. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|