|
Οι Δύσεις Τι συμβαίνει στον κόσμο, πάρτε το βούκινό σας κι ελάτε! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
25-01-08, 12:27 | #1 |
ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ
|
"Κολλημένοι" με το Διαδίκτυο
"Σήμα κινδύνου" από την υπερβολική χρήση του Διαδικτύου από έφηβους, εξέπεμψαν τόσο ο διευθυντής, όσο και η επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Δημήτρης Καφετζής και Άρτεμις Τσίτσικα, αντίστοιχα, ενημερώνοντας την Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που παρουσίασαν το 1% των εφήβων εμφανίζει εθισμό στο Διαδίκτυο ενώ το 20% ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για κατάχρηση του Internet. Παράλληλα το 4% των παιδιών έχουν δεχθεί παρενόχληση μέσω του Διαδικτύου και τα αγόρια προτιμούν παιχνίδια πολύ βίαια, ενώ τα κορίτσια ασχολούνται κυρίως με τις γνωριμίες και τις αγορές.
Όπως ανέφεραν οι δύο επιστήμονες, τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Παιδιατρικής Κλινικής Παίδων έχουν επισκεφθεί, μέχρι σήμερα, 20 παιδιά με συμπτώματα εθισμού στο Διαδίκτυο, τα οποία ζουν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, σε μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό προφίλ. "Η χρήση του Διαδικτύου περισσότερο από 10 ώρες εβδομαδιαίως θέτει σε κίνδυνο το παιδί για εθισμό, για αυτό και δεν πρέπει να ασχολείται πάνω δύο ώρες ημερησίως", επεσήμανε η κ. Τσίτσικα. Ο κ. Καφετζής σημείωσε ότι ως εθισμός στο Internet, ορίζεται η χρήση του πάνω από 5 ώρες ημερησίως, ενώ σε ό,τι αφορά τους λόγους που κάνουν έναν έφηβο ασχολείται με πάθος με το Διαδίκτυο, ανέφερε ότι κυρίως οφείλεται στο ότι η οικογένειά του δεν του προσφέρει κάτι άλλο για να διοχετεύσει την ενεργητικότητά του. http://news.ert.gr/c/1/368432.asp |
25-01-08, 13:09 | #3 |
E.M.A.A.
|
Ναι γεια σας. Εδώ είναι το internet;
25-01-08, 13:36 | #5 |
Χαζοχαρούμενη housewife
Περιοχή: Στην καρδια του κακόπαιδου
|
χαχαχαχαχα "πες μου που είσαι και τι κάνννεις"
|
25-01-08, 15:01 | #6 |
Η όμορφη
|
Συγνώμη το κοροϊδεύετε? Εγώ πάντως τρέμω την ώρα και την στιγμή που τα δικά μου παιδιά θα χρησιμοποιήσουν αλόγιστα το ίντερνετ, θα τσατάρουν, θα δώσουν κάνα ραντεβού με τον οποιοδήποτε και θα γίνει το οτιδήποτε...
|
25-01-08, 15:39 | #7 |
Χαζοχαρούμενη housewife
Περιοχή: Στην καρδια του κακόπαιδου
|
Εμένα πάντως το μόνο που με παίρνει να δηλώσω ειναι πως...
τελικά στο ιντερνετ βρίσκει κανείς ωραια πράγματα Εμένα προσωπικώς δεν με χάλασε καθολου |
25-01-08, 15:46 | #8 |
ο γητευτής των σκύλων...
Περιοχή: Αθήνα-Ξάνθη
|
ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ?????????
25-01-08, 15:57 | #10 |
ο γητευτής των σκύλων...
Περιοχή: Αθήνα-Ξάνθη
|
|