|
Κομπλεξισμοί Των φρονίμων τα παιδιά κάποιο λάκκο έχει η φάβα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
09-12-06, 20:21 | #1 |
Είμαι μητέρας!!!!
|
Ο χρόνος!
Τι είναι τελικά ο χρόνος και πως αυτός μας επηρεάζει?
Ο χρόνος είναι κάτι που όλοι φοβόμαστε, όταν περνάει γρήγορα, είτε μακροπρόθεσμα γιατί αυτό μας οδηγεί προς τα γηρατειά και κατα συνέπεια στον θάνατο, είτε βραχυπρόθεσμα, γιατί το περασμά του δηλώνει το τέλος κάποιας διορίας που έχουμε, για μια δουλειά, για ένα δάνειο, για ένα παιχνίδι. Και όμως έχω παρατηρήσει, ότι όσο φοβόμαστε το πέρασμα του χρόνου, άλλο τόσο προσπαθούμε, να "σκοτώσουμε" τον χρόνο μας και να περάσει όσο πιο γρήγορα και "ακούσια" γίνεται. Γι αυτόν τον λόγο εφεύραμε την τηλεόραση, τα DVD, τα Video-games, τα περιοδικά, και χίλια δυο άλλα....ακόμα και τα βιβλία (με εξαίρεση ίσως, αυτά, που σου προσφέρουν κάποιες γνώσεις). Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Τελικά μήπως εμείς οι άνθρωποι, είμαστε εντελώς παράλογοι? Τελικά είναι καλό που υπάρχει ή απλά είναι ακόμα ένα "δημιούργημα" του ανθρώπου, για να κάνει την ζωή του ακόμα πιο δύσκολη? Ο χρόνος σαν χρόνος, πάντοτε υπήρχε, δηλαδή η μετάβαση από την αρχή στο τέλος. Είτε αυτό αντιστοιχεί σε κάτι άψυχο, είτε σε κάτι έμψυχο. Εγώ μιλάω για την "απεικόνηση" και την "συνειδητή αίσθηση" του χρόνου, που δημιούργησε ο άνθρωπος, στην μορφή που όλοι γνωρίζουμε δηλαδή.... σε δεπτερόλεπτα, λεπτά, ώρες, ημέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια... κ.τ.λ. Μήπως τελικά αν δεν "υπήρχε ο χρόνος, η ζωή μας θα ήταν καλύτερη? |
09-12-06, 23:32 | #2 | |
Capten Nick
Περιοχή: Everywhere
|
Απλά...
ζούμε για να περνάμε και πρέπει να περνάμε καλά γιατί όπως λέει και μια σοφή παροιμιά: όσα δε φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή! μας αρέσει να περνάμε το χρόνο μας με παιχνίδια? καλά κάνουμε μας αρέσει να περνάμε το χρόνο μας με αίσθημά μας? καλά κάνουμε πάλι μας αρέσει να περνάμε το χρόνο μας με .......... το ύπνο? πάλι κάλά κάνουμε... πρέπει να γεμίζουμε το χρόνο μας με πράγματα που μας γεμίζουν Παράθεση:
τώρα αν κάτσουμε και το φιλοσοφήσουμε παραπάνω, θα το καταλήξουμε σε κάτι όπως...γιατί τελικά υπάρχουμε
10-12-06, 18:10 | #3 |
I live my own script...
|
"Μήπως τελικά αν δεν "υπήρχε ο χρόνος, η ζωή μας θα ήταν καλύτερη?"
Καλό και κακό. Τί είναι καλό και τί είναι κακό. Η μέτρηση του χρόνου δίνει λεπτομέρεια. Παλαιότερα έλεγεσ. Συνάντησέ με τα μεσάνοιχτα έξω απο τα τοίχη της πόλης. Ξέρανε πότε είναι μεσάνοιχτα με + - αρκετά λεπτά, ή και ωρες ανοχή. Δέν πείραζε να περιμένουν. Τώρα ζούμε σε εποχή ταχύτητας. Συνάντησέ με στισ 4:15 γιατί στια 4:30 πρέπει να φύγω ωστε στις 4:45 να είμαι στον σταθμό γιατί 4:55 φεύγει το τρένο. Τί είναι ο χρόνος. Τί και ποιούς επηρεάζει ο χρόνος. Επηρεάζει τους πάντες. Άλλα κάπου εδώ υπάρχει μιά ποικιλία. Εμένα με επηρεάζει στο οτι πρέπει να υπολογίσω τί ώρα θα φύγω απο το σπίτι ωστε να είμαι στην δουλειά μου νωρίς. Να δουλέψω και όταν σχολάσω να πάω σπίτι μου. Με επηρεάζει με τις ώρες και τα λεπτά. Έχω αρκετά λεπτά σάν απόκλιση +- χωρίς να με επηρεάζει ιδαίτερα. Ο παπούς σκέφτεται οτι είναι 85 χρονόν σχετικά ανήμπορος. Σκέφτεται "Άχ να ήμουν μερικά χρόνια πιό νέος! 40 χρόνια νεότερος!" Δέν τον ενδιαφέρουν οι ώρες, οι μέρες, αλλα τα χρόνια... Ο αθλητής κάνει 11,82sec για να τερματίσει ενώ ένας άλλος αθλητής αντίπαλος κάνει 11,67sec. Ο πρώτος αθλητής χάνει το χρυσό. Για κλάσματα δευτερολέπτου... Αυτός ο χρόνος, αυτά τα κλάσματα έχει χρόνια δουλειάς και επιμονής επάνω του. Αυτά τα δευτερόλεπτα αντικατοπτρίζουν χρόνια... Τί είναι ο χρόνος? Μιά ροή. Ο καθε ένας τον μετράει όπως θέλει. Τον επενδύει σε ότι θέλει. Τα μεγέθη τα μετράει όπως τον αφορούν, ανάλογα με το τί κάνει, με το πού είναι , με το τί είναι. Η σημαντικότητα και η κλίμακα ποικίλει. |
11-12-06, 19:07 | #4 |
Gourouni apo ratsa
Περιοχή: USA
|
|
11-12-06, 22:18 | #5 |
Hakuna Matata
|
Πολύ φιλοσοφική συζήτηση.
Θα συμφωνήσω με τον Νίκο αλλά και με το Γιώργο. Ο χρόνος περνάει και πρέπει να τον κάνεις να περνάει ευχάριστα. Αυτό.Δεν μπορώ να φιλοσοφήσω παραπάνω |
12-12-06, 19:25 | #6 |
Gourouni apo ratsa
Περιοχή: USA
|
Το βασικό είναι να τον κάνεις να περνάει αργά, για να κρατήσει παραπάνω (λέω εγώ ο κωλόγερος)
|
12-12-06, 19:48 | #7 |
Είμαι μητέρας!!!!
|
Το θεωρώ πολύ ανώφελο, το να προσπαθούμε ο χρόνος να περνάει απλά ευχάριστα!
Τότε δεν έχει τίποτα νόημα και μου ακούγεται άκρως εγωιστικό. Γιατί πολλές φορές το να περάσω εγώ καλά, μπορεί να σημαίνει, ότι θα περάσουν κάποιοι άλλοι άσχημα. Άσε που προς το παρών ότι στην ζωή μου, έχει συσχετιστεί με τον χρόνο, μόνο για καλό δεν ήταν.... ....Άργησες για το σχολείο..... ....Άργησες για το λεωφορείο.... ....Άργησες για την δουλειά..... ....Άργησες να πας τον σκύλο βόλτα και τα έκανε μέσα στο σπίτι..... ....Πολύ νωρίς ήρθες.... κ.τ.λ |
13-12-06, 01:50 | #8 |
Φυσική Ξανθιά
|
Δεν μπορούμε όμως μια ζωή να την περάσουμε σκεπτόμενοι τους άλλους έτσι παραμελούμε τους εαυτούς μας με αποτέλεσμα να περνάει ο χρόνος χωρίς να έχουμε χαρεί τίποτα.
όσο για το συσχετισμό απλά μόνο τότε δίνεις προσοχή στο χρόνο. |
15-12-06, 17:17 | #9 | |
Η όμορφη
|
Παράθεση:
Δηλαδή το να περάσεις κι εσύ καλά, και να περάσει και κάποιος άλλος καλά δεν υπάρχει στο back του your head??? Η μήπως ο μόνος τρόπος για να περάσεις εσύ καλά είναι να κάνεις κάποιον δυστυχισμένο??? Ελα δεν θέλω να ακούω χαζαμάρες! Ο χρόνος υπάρχει για να υπολογίζουμε και να εκτιμάμε κάθε ώρα και λεπτό που ζούμε, που μπορούμε να δούμε ένα ηλιοβασίλεμα, που μπορούμε να μυρίσουμε ένα λουλούδι, που μπορούμε να ακούσουμε μια μελωδία. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάνουμε αμάν και πως να περάσει και η κάθε σημερινή μέρα, και μόλις περάσει ευχόμαστε να μπορούσε να γυρίσει για να κάνουμε κάτι που ξεχάσαμε ή αμελήσαμε. Κι αν δεν έχει νόημα να περνάει ο χρόνος μας ευχάριστα τότε τί έχει νόημα? Να περάσουμε μία ζωή μες στην μιζέρια? Την απογοήτευση? Τις δυσάρεστες στιγμές? Η όταν θα έχουμε φτάσει στο αποκορύφωμά μας να μπορέσουμε να πούμε "έζησα μία όμορφη ζωή, άλλοτε με ευχάριστες και άλλοτε με δυσάρεστες στιγμές, αλλά ήμουν ευτυχισμένος με όσα είχα" ??? |
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|