KakaPaidia.gr

Επιστροφή   KakaPaidia.gr > ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ > Κομπλεξισμοί

Κομπλεξισμοί Των φρονίμων τα παιδιά κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-10-06, 13:24   #1 Αρχή
Christy
.::Always Somewhere::.
 
Το avatar του χρήστη Christy
 
Εγγραφή: 29-06-2006
Ηλικία: 48
Μηνύματα: 303
Προεπιλογή ο Πλάτων είναι το καλύτερο παιδί!

Δεν πίστευα ποτέ πως ο τίτλος αυτής της περιοχής μπορεί να εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ κάποιο θέμα. Να όμως που γίνεται.

Κάποιοι από εσάς θα γνωρίζουν το www.blogme.gr κάποιοι άλλοι θα το μάθουν μέσα από αυτή την ιστορία. Η χθεσινή σελίδα του εν λόγω site ήταν η εξής:

Παράθεση:
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BLOGME
για το περιεχόμενο άλλου blog μέσα από τις σελίδες του

Μια υπόθεση διαδικτυακής λογοκρισίας, μετά την Σιγκαπούρη και την Κίνα, τώρα και στην Ελλάδα

Το Blogme.gr δέχτηκε αρκετά μηνύματα από τους φιλοξενούμενους του και ερωτήσεις σχετικά με την (προσωρινή) διακοπή της λειτουργίας του, και γιατί επί αρκετές εβδομάδες είναι υπό ανακατασκευή και εκτός λειτουργίας.
Έχοντας υποχρέωση να απαντήσω στα 300 περίπου blogs που φιλοξενούνταν μέχρι την διακοπή,παραθέτω τις απαντήσεις, αποφεύγοντας ωστόσο, προς το παρόν, την δημοσίευση ονομάτων και λεπτομερειών περί της υπόθεσης.
Ο Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος, η ΕΕΧΙ, τα Ελληνικά blogs και ο Διεθνής Διαδικτυακός Τύπος (ενασχολούμενος με θέματα πληροφορικής), θα ενημερωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα λεπτομερώς για το θέμα και τα πρόσωπα, έπειτα από την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Προσφάτως, δημόσιο πρόσωπο μήνυσε το Blogme.gr για δυσφήμιση και άσεμνο σατυρικό περιεχόμενο.
Το πρόσωπο αυτό σατιρίζονταν μέσα από τις σελίδες κάποιου άλλου blog, το οποίο ήταν καταχωρημένο στο directory του Blogme και στις υπηρεσίες ροής RSS. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ακολούθησαν: διαδικασία του αυτοφώρου, κατάσχεση του σκληρού δίσκου, παραμονή στο κρατητήριο και προσαγωγή στην εισαγγελία.

Για όσους δεν γνωρίζουν σχετικά με τις υπηρεσίες του Blogme ακολουθούν τα παρακάτω.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ BLOGME

Το Blogme αποτελεί μια δωρεάν διαδικτυακή προσπάθεια συλλογής πληροφοριών, με σκοπό την ταξινόμηση των Ελληνικών blogs, και την εύκολη εύρεση καθώς και ανάγνωσή τους από τους ενδιαφερόμενους.
Το Blogme προσφέρει δωρεάν στα Ελληνικά blogs,υπηρεσίες directory και RSS (για την οποία και μηνύθηκε).

TI EINAI BLOGS
Blog=Ιστολόγιο. Πρόκειται για την ελληνική απόδοση της λέξεως weblog (web + log).
Ένα blog είναι μια διαδικτυακή έκδοση που αποτελείται από περιοδικά άρθρα. Δηλαδή, ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο προσωπικών απόψεων.
Τα blogs, χρησιμοποιούνται ως φορείς της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της έκφρασης απόψεων, των καλλιτεχνικών προσπαθειών, και των εικαστικών δημιουργιών.

Υπεύθυνος για το περιεχόμενο των άρθρων, αλλά και την δημοσίευση ή μη, των σχολίων που έχουν κάνει οι επισκέπτες, είναι μόνο ο διαχειριστής του κάθε blog.
Μια διεθνής υπηρεσία που φιλοξενεί και υποστηρίζει δημιουργία blogs είναι το BLOGGER http://www.blogger.com

ΤΙ ΕΙΝΑΙ RSS
RSS, είναι οι υπηρεσίες εκείνες που σχετίζονται με την άμεση ανάγνωση κειμένων σε blogs, η ειδήσεις.
Χρησιμοποιώντας την τεχνική των RSS, την οποία διαθέτουν τα blogs, συγκεντρώνονται και ταξινομούνται αυτόματα, ανά ημερομηνία, όλα τα τελευταία κείμενα των blogs, ενώ εμφανίζονται μέσα σε μια σελίδα, όπως είναι και η ανάλογη του Blogme.
Αυτό εξυπηρετεί τον αναγνώστη διότι έχει την δυνατότητα σε ελάχιστο χρόνο, να δει τα τελευταία περιεχόμενα, από όλα τα blogs μαζί, τα οποία βρίσκονται ταξινομημένα εντός μίας σελίδας .
Σημειώτεον, τα περιεχόμενα δεν αναπαράγονται κατά επιλογή μας μέσα στο site, ούτε αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του server μας.
Τα αποτελέσματα αυτά εμφανίζονται αυτόματα μέσα σε μία σελίδα, αντικατοπτρίζοντας ότι υφίσταται τη συγκεκριμένη στιγμή, ή την επιλεγμένη από τον αναγνώστη, ημερομηνία.
Εφόσον κάποιο blog βρίσκεται εκτός λειτουργίας, στην σελίδα του Blogme δεν θα εμφανιστεί τίποτα.
Σε αντίθεση, με κάποια από τα μεγαλύτερα και πιο διαδεδομένα Ελληνικά portals μεγάλων δημοσιογραφικών οργανισμών, όπου το περιεχόμενο του κάθε blog αποθηκεύεται στον σκληρό τους δίσκο, χάρις των υπηρεσιών Cached pages, έτσι ώστε ακόμα και όταν το blog ή η ιστοσελίδα μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας, η ανάγνωση να είναι δυνατή.
Μεσα από το Blogme,καθίσταται αδύνατη η επεξεργασία από τους διαχειριστές των blogs, ή η προσθήκη σχολίων από τους επισκέπτες, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή RSS μόνο για μαζική ανάγνωση των blogs και για τίποτε άλλο.
Μια παρόμοια διεθνής υπηρεσία RSS είναι το KINJA http://www.kinja.com/topic/bloggery

ΤΙ ΕΙΝΑΙ DIRECTORY
Το Blogme directory είναι κατάλογος που ταξινομεί τα blogs, ανάλογα με το περιεχόμενο τους, πχ, αθλητισμός, τέχνες, κλπ,(όπως πχ το in.gr) έτσι ώστε να διευκολύνει τον επισκέπτη να περιηγηθεί εύκολα μέσα στις κατηγορίες που τον ενδιαφέρουν.
Μια παρόμοια διεθνής υπηρεσία είναι το BLOGRANKINGS http://www.blogrankings.com/


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ / ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ:


Δίχως καμιά προηγούμενη ειδοποίηση από τον μηνυτή ( για λόγους διευθέτησης της υπόθεσης , εξηγήσεων τεχνικών η μή,) έλαβε στην έδρα μου, αιφνιδιαστική επίσκεψη από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, εν παρουσία εισαγγελέα.
(Όντας υπεύθυνος διαχείρισης του Blogme, και μη έχοντας κάτι να φοβηθώ, ή να αποκρύψω, υπήρχαν δημοσιευμένα τα πλήρη στοιχεία μου- όπως και θα υπάρχουν μετά την επανέναρξη του site).
Αφού έγινε σχετική έρευνα, προανάκριση και κατάσχεση του σκληρού δίσκου, ακολούθησε σύλληψη.
Υπό τη συνοδεία των αστυνομικών οργάνων, οδηγήθηκα τέλος, στην Γενική Ασφάλεια Αθηνών ΓΑΔΑ.
Ακολουθώντας τις διαδικασίες του αυτοφώρου (αποτυπώματα , σχετική απολογία, κλπ), όπου η αστυνομία φυσικά ήταν υποχρεωμένη να πράξει εφόσον είχε προηγηθεί μήνυση, προωθήθηκα για την διανυκτέρευση στα κρατητήρια.
Την επόμενη ημέρα, και έπειτα από την διαδικασία της φωτογράφησης, φορώντας χειροπέδες, όπως προβλέπει η συνήθης διαδικασία του αυτοφώρου, οδηγήθηκα στην εισαγγελία (Ευελπιδων), οπού διατάχτηκε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά του internet οπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα site συλογής πληροφοριών το οποίο τεχνικά δεν είναι δυνατόν να σχετίζεται με το περιεχόμενο των κατοχυρωμένων ιστοσελίδων.
Έως σήμερα, σε καμία δημοκρατική χώρα δεν έχει υπάρξει παρόμοια δίωξη από θιγόμενο πρόσωπο, παρά μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα. Αναφορικά, ως πιο πρόσφατα παραδείγματα έχουμε την Σιγκαπούρη και την Κίνα.
Οι περιπτώσεις των μηνύσεων ωστόσο, αφορούσαν τον ίδιο τον διωκόμενο που ήταν και ο ίδιος ο διαχειριστής του blog, και όχι το μέσο συγκέντρωσης των blogs και συλλογής πληροφοριών, καθώς είναι το Blogme.

Σημειωτέων, ότι ενώ κάποιοι χρήστες των blogs εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες του Google ώστε με λέξεις κλειδιά να εμφανιστούν αποτελέσματα με σκοπό να σατιρίσουν η να "δυσφημήσουν" διεθνή πρόσωπα όπως ο G. Bush, Ελληνικά κόμματα και υπουργούς, κανείς εξ αυτών δεν στράφηκε εναντίων του Google και των υπηρεσιών του, διότι το σκεπτικό είναι αφελές.
Σε αντίθεση με την περίπτωση του Blogme όπου υπάρχει ένα πρωτοφανές γεγονός νομικής αντιπαράθεσης.

Ο οποιοσδήποτε μέσος χρήστης του ιντερνετ , γνωρίζει τον αυτονόητο τρόπο λειτουργίας ενός οποιουδήποτε website συλλογής πληροφοριών όπως είναι το Blogme .
Γνωρίζει ποιο είναι το αντικείμενο του, καθώς γνωρίζει ότι σκοπός του είναι να συλλέγει πληροφορίες.
Επίσης, ξέρει πως είναι αδιανόητο να ευθύνεται κάποιο ανάλογο website για περιεχόμενο που δεν υπάρχει μέσα στο ίδιο website, αλλά σε άλλες απομακρυσμένες ιστοσελίδες ή blogs, όπου δεν έχει την ευθύνη της διαχείριση και δεν συνυπογράφει.

Οποιοσδήποτε επίσης μέσος χρήστης γνωρίζει ότι η περίπτωση ενός blog (προσωπικού ηλεκτρονικού ημερολογίου),αποτελεί αυτό που λέει η ίδια η λέξη: προσωπικό ημερολόγιο, έκφρασης και ιδεών. Και που διεθνώς, διακατέχεται από τους ίδιους ιδιαίτερους "κανόνες" προσωπικής ευθύνης των περιεχομένων και της ιδιωτικής έκφρασης, που το διαφοροποιούν από την απλή ιστοσελίδα.

Πιστεύω ότι το οποιοδήποτε θιγόμενο πρόσωπο, εάν δεν γνωρίζει, οφείλει να διερευνήσει προσεκτικά, και να ενημερωθεί, προτού προβεί στην οποιαδήποτε ενέργεια.
Δεν είμαι υποχρεωμένος να αναπαράγω αυτή τη στιγμή τους διαδικτυακούς "κανόνες" που διακρίνουν ένα blog, και την σχέση του η όχι, με ένα site συλογής πληροφοριών όπως είναι το Blogme.
Για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, μια επίσκεψη στους όρους χρήσης ενός blog , ή της εταιρίας που το φιλοξενεί, ή του παρέχει τη δωρεάν εφαρμογή , μπορεί να του δώσει μια γρήγορη απάντηση.

Το αποτέλεσμα της επιλεκτικής αυτής ποινικής δίωξης, είναι το Blogme να γίνει το μοναδικό website συλλογής πληροφοριών, που σηκώνει το βάρος αυτής της ενέργειας, ανάμεσα στα εκατοντάδες που υπάρχουν στο Ελληνικό και παγκόσμιο ιντερνερτ. Πολλά, εκ των οποίων, εμφανίζουν με διαφόρους τρόπους, αποτελέσματα του επίμαχου blog και με υπηρεσίες αποθήκευσης.
Τη στιγμή που το επίμαχο blog υφίσταται στα μεγαλύτερα ελληνικά sites συλλογής πληροφοριών, και ενώ το blogme είναι το μόνο το οποίο μηνύθηκε, ωστόσο δεν υποστηρίζω την ποινική δίωξη και αυτών. Το blogme ακολουθώντας την διεθνή δεοντολογία που διακρίνει τα sites συλλογής πληροφοριών, δεν φέρει καμία γνώμη τόσο για το συγκεκριμένο blog, όσο και για κανένα άλλο blog, καθώς και περιεχόμενο άλλης ιστοσελίδας που δεν συνυπογράφει.


Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Η υπόθεση της μήνυσης εναντίων του Blogme συσχετίζετε άμεσα περί της ελευθερίας του τύπου και της κοινωνίας της πληροφορίας

Παραθέτουμε αποσπάσιμα από το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 131 (ΦΕΚ Α´ 116/16.05.2003)Προσαρμογή στην Οδηγία 2000/31
του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με ορισμένες νομικές πτυχές των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας,
ιδίως του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην εσωτερική αγορά. (Οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο).

4. Ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσιών.

Αρθρο 11

Απλή μετάδοση

1. Σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας συνισταμένης στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ο αποδέκτης της υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών ή στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής υπηρεσιών όσον αφορά τις μεταδιδόμενες πληροφορίες, υπό τους όρους ότι ο φορέας παροχής υπηρεσιών:

α) δεν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης των πληροφοριών,

β) δεν επιλέγει τον αποδέκτη της μετάδοσης και

γ) δεν επιλέγει και δεν τροποποιεί τις μεταδιδόμενες πληροφορίες.

2. Οι δραστηριότητες μετάδοσης και παροχής πρόσβασης που αναφέρονται στην παράγραφο 1 περιλαμβάνουν την αυτόματη, ενδιάμεση και προσωρινή αποθήκευση των μεταδιδομένων πληροφοριών, στο βαθμό που η αποθήκευση εξυπηρετεί αποκλειστικά την πραγματοποίηση της μετάδοσης στο δίκτυο επικοινωνιών και η διάρκειά της δεν υπερβαίνει το χρόνο που είναι ευλόγως απαραίτητος για τη μετάδοση.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η μήνυση η οποία μου ασκήθηκε θεωρώ ότι θίγει το κύρος και την αξιοπρέπεια μου, τόσο σε προσωπικό και οικογενειακό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η κατάσχεση του σκληρού δίσκου με εργασίες μου και backup αρχεία πελατών μου, οδήγησε στην επαγγελματική μου κατάρρευση (μιας προσωπικής επιχείρησης επιδοτούμενης από πρόγραμμα ανεργίας του ΟΑΕΔ) , με ανεπανόρθωτες επαγγελματικές και οικονομικές συνέπειες. Η αξιοπιστία μου κλονίστηκε έναντι των πελατών μου, καθώς και επιδεινώθηκε και κάποιο προσωπικό μου πρόβλημα, που δεν μπορώ να αναφέρω, και μόνο στις δικαστικές αρχές θα κοινοποιήσω.

Πιστεύοντας ότι η μήνυση εξαπολύθηκε εναντίον του blogme λόγω άγνοιας και λάθους συσχετισμού του με το επίμαχο blog, καθώς και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα που παρέχει ο νόμος στον οποιονδήποτε θιγόμενο πολίτη να στραφεί νομικά προς υπεράσπιση του , το Blogme δεν θα προβεί σε καμία νομική κίνηση εντυπωσιασμού η αμυντικού χαρακτήρα, (όπως πχ η ψευδή καταμήνυση), πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, παρά μόνο μετά το πέρας αυτής.


Δεδομένου όλων των παραπάνω γεγονότων, που αντικατοπτρίζουν την παρούσα κατάσταση, το Blogme , δεσμεύεται να δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες και τα πρόσωπα της υπόθεσης στον παγκόσμιο ιστό και στα ΜΜΕ, έπειτα από την ολοκλήρωση των προανακριτικών διαδικασιών και επιφυλάσσεται να ανταπαντήσει με κάθε νόμιμη ενέργεια, μετά το πέρας της εκδίκασης, δια την αποκατάσταση του, επιθυμώντας την λύση να δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια .
Αντώνης Τσιπρόπουλος
Υπεύθυνος διαχείρισης του Blogme
contact@blogme.gr
Και σχόλια σχετικά με αυτό το κείμενο έγιναν ΕΔΩ

H σημερινή σελίδα του site άλλαξε και οι λόγοι αναφέρονται στα ευχαριστήρια. Την κάνω όμως quote γιατί κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει η επόμενη μέρα τελικά:

Παράθεση:
Χωρίς να μπαίνω σε οποιαδήποτε κριτική, πρόκληση και λεπτομέρειες το χρονικό έχει ως εξής :


Όλο αυτό το καιρό έλαβα πάρα πολλά emails όλο αυτό το καιρό από blogs που ήταν καταχωρημένα στο blogme σχετικά με την παύση της λειτουργίας του.
Αποφάσισα να απαντήσω για τους λόγους διακοπής του, ανακοινώνοντας τους λόγους στην αρχική σελίδα, δίχως να έχω να φοβηθώ κάτι αφού δεν έχω κάνει κάτι, με προσοχή και σεβασμό χωρίς να κατονομάζω η να φωτογραφίσω πρόσωπα και ιστολόγια, χωρίς να ρίχνω ευθύνες σε καμία αρχή , αφού τα πάντα έγιναν νομότυπα όπως προβλέπει ο νόμος σε οποιαδήποτε περίπτωση σύλληψης, έστω και αν αυτή μπορεί να αποδειχτεί πλάνη, αφού την τελική ετυμηγορία την εκδίδουν τα αρμόδια δικαστήρια και όχι τα δικά μου λεγόμενα, η οποιουδήποτε άλλου.
Παρουσίασα τα γεγονότα δίχως λεπτομέρειες και εντυπωσιασμούς, άπλα ως είχαν.

Εκτός του ότι όλο αυτό το καιρό αισθανόμουν να με πνίγει το δίκιο, ένιωθα και εκτεθειμένος απέναντι σε ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί μου επαγγελματικά , και που δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ.

Επίσης ένιωθα και μια υποχρέωση απέναντι στα blogs που με εμπιστεύτηκαν καθόλο το διάστημα της λειτουργίας, και αναρωτιόντουσαν γιατί χάθηκε η επαφή.
Ένιωθα τη ανάγκη να απαντήσω με προσεκτικά και με σεβασμό προς όλες τις κατευθύνσεις δίχως να προκαλέσω η να παραποιήσω.

Τι πιο ανθρώπινο, και τι πιο λογικό από το να δώσω μια εξήγηση;

Ειλικρινά δεν μπορούσα να φανταστώ μια τόσο μεγάλη ανταπόκριση και κινητοποίηση.

Το copy/paste μέσα σε λίγες ώρες από άγνωστους προς εμένα ιντερνετικους συμπαραστάτες που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έχω, με κατέκλυσαν το διαδίκτυο σε ιστοσελίδες που δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν, και σε αρκετές από αυτές να μην συμφωνούσα και με το περιεχόμενό τους.
Κάποιοι έβγαλαν πρόωρα συμπεράσματα, προσπάθησαν να μαντέψουν ονόματα πολιτικών, κληρικών ,επιχειρηματιών και ιστολόγιων ,και γράφτηκαν αρκετές εικασίες για τις οποίες δεν συμφωνούσα. Ήταν η προσωπική τους άποψη όμως, και δεν έχω το δικαίωμα να παρέμβω στον τρόπο σκέψης τους, και σε ισόχωρους μακριά από τον δικό μου, που υπευθυνοι είναι άλλοι.
Η λεπτότητα του θέματος είχε αποτέλεσμα να μην επιθυμώ να επιβεβαιώσω κάτι από όλα αυτά, ούτε επίσημα ούτε και ανεπίσημα, όταν αυτό μου ζητήθηκε.
Δεν ήταν άλλωστε αυτός ο σκοπός μου, να στρέψω τα πυρά προς κάποια κατεύθυνση, για αυτό δεν ονόμασα, και περιέγραψα περιληπτικά δίχως λεπτομέρειες.
Κάποιοι ίσως από κεντημένη ταχύτητα και ενθουσιασμό, βιάστηκαν και έβγαλαν λάθος συμπεράσματα. Αυτό αποτελεί δική τους άποψη και όχι δική μου.

Ήθελα να βγάλω από επάνω μου, αυτό που με έτρωγε μέσα μου τόσο καιρό, και τίποτα περισσότερο.
Αισθανόμουν ότι είμαι μόνος ,και ξαφνικά βρέθηκα να είμαι με πολλούς, κάτι που δεν το περίμενα.
Έλαβα πολλές προτάσεις από διακεκριμένα και επώνυμα άτομα να παρασιτούν μάρτυρες αν χρειαστεί, ακόμα και αν δεν τους αποκάλυψα λεπτομέρειες, πρόσωπα και καταστάσεις..
Τους ευχαριστώ!

Δεν απάντησα σε κανένα email αλλά ούτε και σε ΜΜΕ που επικοινώνησαν μαζί μου, και που ζητούσαν μια πιο λεπτομερή ενημέρωση για ρεπορτάζ.
Είναι κάτι που ζητάω την συγνώμη και την κατανόηση σας, για τους ευνόητους λόγους που δεν ήρθα σε επαφή μαζί σας.
Μου είναι αδύνατον να κατονομάσω κάποιους ανθρώπους, και να προβώ σε λεπτομέρειες γεγονότων , από την στιγμή που η περίπτωση δεν έχει φτάσει ακόμα στην τελική ευθεία και οι εξελίξεις παραμένουν στάσιμες.

Όταν και ΑΝ προωθηθεί στο ακρωτήριο, η δημοσίευση έτσι και αλλιώς θα γίνει γνωστή από μόνη της, θέλω δεν θέλω εγώ.
Αυτή είναι και η αξία του ακροατηρίου .

Ήθελα απλά και μόνο να εκφράσω κάτι που με έπνιγε τόσο καιρό, μέσα από τον ίδιο τόπο που έγινε η αιτία της ταλαιπωρίας μου .

---------------------------------------------------------------------------

Η ανακοίνωση έμεινε online μόνο για μερικές ώρες, και συνάντησα μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση που ούτε επιδίωκα ,ουτε έλπιζα.
Σας ευχαριστώ όλους και όλες για την κατανόηση, και να ξέρετε ότι ανεξαρτήτου αποτελέσματος και έκβασης, αισθάνομαι ηθικά δικαιωμένος απέναντί σας και προς τον εαυτό μου.

Αργότερα προειδοποιήθηκα ότι το κείμενο που υπήρχε και που εξιστορούσα έστω δίχως λεπτομέρειες την κατάσταση , θα μπορούσε να θεωρηθεί "υβριστικό" (!!!!) προς τις αρχές , το γιατί δεν το γνωρίζω ακόμα, ,και αν δε το κατεβάσω σύντομα, μπορεί να παρέμβει εισαγγελέας.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω ακόμα το γιατί, και αν αυτό είναι εφικτό από την στιγμή που κράτησα μια προσεκτική στάση. Όταν μάλιστα κάθε εβδομάδα συναντάμε στη ΤV δεκάδες περιπτώσεις "αδικημένων" που κραυγάζουν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό ,παρατραβώντας τις καταστάσεις και τα βάζουν με θεούς και δαίμονες, και με κάθε είδους αρχές και αρμόδιους μέσα στην αγανάκτηση τους, εκεί γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα προς το πρόσωπο τους;
Όταν υπάρχουν και στις εφημερίδες επιστολές, πολλές φορές αβάσιμες που ασκούν κριτική.....

Αν και δεν ανάφερα ποτέ ονόματα, αν και αναγνώρισα το δικαίωμα του οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη (όπως και της αντίθετης πλευράς) να κινηθεί νομικά στην περίπτωση που θίγεται, αν και δεν έθιξα ποτέ τις αρχές,( ισα-ισα κατανόησα ότι εκτελούσαν εντολές και ήταν υποχρεωμένες να ακολουθήσουν δίχως διακρίσεις την διαδικασία αυτοφώρου, που είναι η ίδια για όλους, άσχετα αν αν υπάρχει πλάνη η όχι), αν και δεν εξέφρασα ποτέ κανένα ζήτημα παρατυπίας, αν και δεν άσκησα καμιά κριτική σε οποιαδήποτε αρχή, αν και επικαλέστηκα ότι την λύση την δίνουν μόνο οι δικαστικές αρχές και όχι οι εντυπώσεις, που απέφευγα να δημιουργήσω, αναγκάζομαι να κατεβάσω το κείμενο .

Όποιος έχει καεί με το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι...

Με αυτό το σκεπτικό , θα μπορούσα να συμπεράνω ,ότι όποιος από εσάς αναδημοσιεύσει η σχολιάσει στο blog του το αρχικό κείμενο μου η είχε link προς αυτό, ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με το νόμο. Ακούγεται παρατραβηγμένο, αλλά αυτό το συμπέρασμα βγαίνει.
Δεν είμαι σίγουρος ,κατά πόσο μπορούν να έχουν βάση όλα αυτά.
Από ότι διάβαζα, πολλοί από εσάς ,ενημέρωσαν διεθνή sites.Σίγουρα αυτό δεν ισχύει εκεί.
Ίσως με αφορμή αυτό το γεγονός και την έκβαση , να είναι καιρός να εναρμονιστεί και η Ελλάδα με το Διεθνές Ευρωπαϊκό καταστατικό.

Αυτήν τη στιγμή πάντως για την συγκεκριμένη περίπτωση η νομοθεσία έχει ως εξής:
Παρότι προστατεύει το μέσο συλλογής πληροφοριών, δεν αναιρεί το δικαίωμα να προσφύγει κάποιος νομικά.

Παραθέτω αποσπάσιμα από το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 131 (ΦΕΚ Α´ 116/16.05.2003)Προσαρμογή στην Οδηγία 2000/31
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με ορισμένες νομικές πτυχές των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας,
ιδίως του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην εσωτερική αγορά.

4. Ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσιών.

Αρθρο 11

Απλή μετάδοση

1. Σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας συνισταμένης στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ο αποδέκτης της υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών ή στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής υπηρεσιών όσον αφορά τις μεταδιδόμενες πληροφορίες, υπό τους όρους ότι ο φορέας παροχής υπηρεσιών:

α) δεν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης των πληροφοριών,

β) δεν επιλέγει τον αποδέκτη της μετάδοσης και

γ) δεν επιλέγει και δεν τροποποιεί τις μεταδιδόμενες πληροφορίες.

2. Οι δραστηριότητες μετάδοσης και παροχής πρόσβασης που αναφέρονται στην παράγραφο 1 περιλαμβάνουν την αυτόματη, ενδιάμεση και προσωρινή αποθήκευση των μεταδιδομένων πληροφοριών, στο βαθμό που η αποθήκευση εξυπηρετεί αποκλειστικά την πραγματοποίηση της μετάδοσης στο δίκτυο επικοινωνιών και η διάρκειά της δεν υπερβαίνει το χρόνο που είναι ευλόγως απαραίτητος για τη μετάδοση.

Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, η από κάποιον νομικό σύμβουλο μπορείτε να την αποκτήσετε ολόκληρη.
Μπορείτε επίσης να μου ζητήσετε να σας την στείλω ολόκληρη ώστε να μην υποπέσετε σε κάποιο παράπτωμα.

Σίγουρα αυτό το κείμενο , αυτή η κατάθεση ψυχής, δεν μπορεί να αποτελεί εξύβριση, ούτε και πρόκληση σε καμιά αρχή η πρόσωπο.
Έλαβα αρκετά μηνύματα από bloggers , και επικοινώνησαν μαζί μου, που είναι νομικά αλλά και γνωστά πολιτικά πρόσωπα
(ναι υπάρχουν και τέτοιοι bloggers) με υποδείξεις και προσφορά για βοήθεια.

Τους ευχαριστώ ,και σε αυτή την περίπτωση, και σε αυτό το κείμενο, η γνώμη τους είναι ξανά ευπρόσδεκτη.

Τέλος θέλω να δηλώσω ότι δεν προτίθεμαι να συνεχίσω να δημοσιεύω νέα κείμενα σχετικά με το θέμα, μέσα από εδώ, καταντώντας διαδικτυακός μαϊντανός, δεν επιδίωκο καμιά προσωπική προβολή, και ενημέρωση θα γίνει παρά μόνο, και αν, υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη η αλλαγή σκηνικού .

Ευχαριστώ.


contact@blogme.gr

προσωπικά έχω μείνει αφώνου και αλάλου γωνία και το μόνο πράγμα που μπορώ να αναφωνήσω είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!

Τo blog που φήμες θέλουν να είναι ένοχο γι' αυτήν τη μήνυση είναι το http://funel.blogspot.com/
__________________
Δεν σου εμπνέουν συγκίνηση και αγάπη άνθρωποι που δεν ράγισαν ποτέ
και που στη φάτσα τους δεν έγραψε κανένα ζόρι...


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kako_paidi® : 20-02-09 στις 10:08.
Ο χρήστης Christy δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-06, 13:53   #2 Αρχή
soraver
ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ
 
Το avatar του χρήστη soraver
 
Εγγραφή: 04-06-2006
Περιοχή: Στα βάθη του υπονόμου!
Ηλικία: 32
Μηνύματα: 14.668
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην soraver Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην soraver Send a message via Skype™ to soraver
Προεπιλογή

h alh8eia einai pws ki egw ton kiofte skefthka prwto.. malista na tous xairomaste....
__________________
 click to show


Ο χρήστης soraver δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-06, 15:15   #3 Αρχή
Argonauths
Ναύς των ονείρων
 
Το avatar του χρήστη Argonauths
 
Εγγραφή: 12-06-2006
Περιοχή: Βόλος
Ηλικία: 35
Μηνύματα: 523
Προεπιλογή

An pw oti den katalaba tipota peirazei?
__________________
 click to show
Ο χρήστης Argonauths δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-06, 19:01   #4 Αρχή
soraver
ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ
 
Το avatar του χρήστη soraver
 
Εγγραφή: 04-06-2006
Περιοχή: Στα βάθη του υπονόμου!
Ηλικία: 32
Μηνύματα: 14.668
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην soraver Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην soraver Send a message via Skype™ to soraver
Προεπιλογή

uparxeie na site pou diabazei ta periexomena allwn site k ta emfanizei mazemena k kathgoriopoihmena stis selides tou.
se kapoio apo ta alla sites ebrizan kapoion ashmo/diashmo o opoios ta phre k peta3e mia minish na uparxei.
to 8ema einai pws anti na minisei ton sugrafea, minise ton idikthth tou prwtou site to opoio apla eixe ena logismiko to opoio antegrafe ta alla sites.

meta apo autofora ktl to tupaki pou exei to site mphke k egrapse auta pou blepeis.

autes oi miniseis, katasxeshs diskwn ktl den exoun sumbei allou ston kosmo gia analogo 8ema. to pio kontino einai sthn kina pou h kubernish exei banarei sites pou den thn ikanopoioun me to periexomeno tous.

autaaaa
__________________
 click to show


Ο χρήστης soraver δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-10-06, 15:03   #5 Αρχή
koure
skroutz
 
Το avatar του χρήστη koure
 
Εγγραφή: 03-09-2006
Ηλικία: 33
Μηνύματα: 566
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην koure Send a message via Skype™ to koure
Προεπιλογή

Αν όντως είναι αυτός τότε είναι μεγάλος μ@λ@κ@ς (sorry guys). Εδώ τον κοροϊδεύουν όλοι μπροστα στη μούρη του και τον πείραξε ένα blog; Έλεος!!!!!!
Ο χρήστης koure δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-10-06, 16:04   #6 Αρχή
soraver
ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ
 
Το avatar του χρήστη soraver
 
Εγγραφή: 04-06-2006
Περιοχή: Στα βάθη του υπονόμου!
Ηλικία: 32
Μηνύματα: 14.668
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην soraver Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην soraver Send a message via Skype™ to soraver
Προεπιλογή

opa katse,d en einai sigouro pws einaia utos. eikasies kanoume
__________________
 click to show


Ο χρήστης soraver δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-10-06, 18:09   #7 Αρχή
koure
skroutz
 
Το avatar του χρήστη koure
 
Εγγραφή: 03-09-2006
Ηλικία: 33
Μηνύματα: 566
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην koure Send a message via Skype™ to koure
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο soraver
opa katse,d en einai sigouro pws einaia utos. eikasies kanoume
Για αυτό ακριβώς το λόγο έγραψα "αν"
Ο χρήστης koure δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-10-06, 22:50   #8 Αρχή
Κοκκινονίκος
Capten Nick
 
Το avatar του χρήστη Κοκκινονίκος
 
Εγγραφή: 04-06-2006
Περιοχή: Everywhere
Ηλικία: 34
Μηνύματα: 4.681
Προεπιλογή

πάντως είδα ανάλογο blog του ... κάτσε να δείς flame? καπως έτσι, για το υποτιθέμενο που λέμε ότι μπορεί να είναι!

τι να πεί κανείς πάλι για το κάθε κατεστραμμένο!
__________________
Ο χρήστης Κοκκινονίκος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-10-06, 19:53   #9 Αρχή
soraver
ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ
 
Το avatar του χρήστη soraver
 
Εγγραφή: 04-06-2006
Περιοχή: Στα βάθη του υπονόμου!
Ηλικία: 32
Μηνύματα: 14.668
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην soraver Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην soraver Send a message via Skype™ to soraver
Προεπιλογή

 click to show
__________________
 click to show


Ο χρήστης soraver δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-10-06, 20:25   #10 Αρχή
Κοκκινονίκος
Capten Nick
 
Το avatar του χρήστη Κοκκινονίκος
 
Εγγραφή: 04-06-2006
Περιοχή: Everywhere
Ηλικία: 34
Μηνύματα: 4.681
Προεπιλογή

καπως ετσι τσπ
__________________
Ο χρήστης Κοκκινονίκος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:24.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.