Στρουθοκάμηλος
Στρουθοκάμηλος φούρνου με τυρί Gorgonzola.
.1 φιλέτο στρουθοκαμήλου 500γραμ.περίπου
.5 μανιτάρια μέσου μεγέθους
.1/2 λεμονί στιμενο
.3 κουταλιές ελαιόλαδο
.λίγο καρύκευμα μπριζόλας
.250 γραμ.τυρί Gorgonzola σε μικρά κομμάτια
.1 κύβο βούτυρο
.πιπέρι
.αλάτι
.250 μιλ.διπλής κρεμάς
.λίγο μαιντανο ψιλοκομενο
-Προθερμάνετε το φούρνο σε 200°C.
-Βάλτε τα φιλέτα στρουθοκαμήλου σε ένα ταψάκι φούρνου με 2 κουτάλια σούπας του ελαιολάδου.
-Χύστε το χυμό λεμονιών πάνω από το φιλέτο και ραντίστε με ένα κουταλάκι του γλυκού το έτοιμο καρύκευμα μπριζόλας.
-Καλύψτε το ταψί με το φύλλο αλουμινίου, γυρίζοντας το γύρω από τις άκρες και ψήστε το στο φούρνο για περ. 20-25 λεπτά.
-Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βαλτέ ένα κουτάλι της σούπας λαδί και τα κομμάτια των μανιταριών σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα σε μέτρια θερμότητα.
-Προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι και το αλάτι.
-Τηγανητά μέχρι να μαλακώσουν.
-Βγάλτε το κρέας από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
-Σε ένα κατσαρολλακι λυωστε το βούτυρο και προσθέτει έπειτα το gorgonzola τυρί και τη διπλή κρέμα, ανακατεύοντας τα μέχρι να γίνουν κρέμα.
-Κόψετε το φιλέτο σε φέτες λεπτές, τοποθετώντας την μία πάνω στην άλλη περιφερειακά σε μία πιατελλα
-Βάλτε τα τηγανισμένα μανιτάρια ανάμεσα και κατόπιν περιχύστε με την κρέμα που έχετε φτιάξει.
-Προσθέστε τον ψιλοκομενο μαιντανο και σερβίρετε.
|