|
[ΕΝΤόΣ] Σπίτι μου, σπιτάκι μου!! DVD, TV, επιτραπέζια, κηπουρική, διατροφή, σπιτικές συνήθειες και γενικά ό,τι γεμίζει τις ώρες μας στο σπίτι |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
#19
![]() |
Gourounaros
![]() Εγγραφή: 03-09-2009
Περιοχή: αθήνα, αιγάλεω
Μηνύματα: 317
|
![]()
Στρουθοκάμηλος φούρνου με τυρί Gorgonzola.
.1 φιλέτο στρουθοκαμήλου 500γραμ.περίπου .5 μανιτάρια μέσου μεγέθους .1/2 λεμονί στιμενο .3 κουταλιές ελαιόλαδο .λίγο καρύκευμα μπριζόλας .250 γραμ.τυρί Gorgonzola σε μικρά κομμάτια .1 κύβο βούτυρο .πιπέρι .αλάτι .250 μιλ.διπλής κρεμάς .λίγο μαιντανο ψιλοκομενο -Προθερμάνετε το φούρνο σε 200°C. -Βάλτε τα φιλέτα στρουθοκαμήλου σε ένα ταψάκι φούρνου με 2 κουτάλια σούπας του ελαιολάδου. -Χύστε το χυμό λεμονιών πάνω από το φιλέτο και ραντίστε με ένα κουταλάκι του γλυκού το έτοιμο καρύκευμα μπριζόλας. -Καλύψτε το ταψί με το φύλλο αλουμινίου, γυρίζοντας το γύρω από τις άκρες και ψήστε το στο φούρνο για περ. 20-25 λεπτά. -Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βαλτέ ένα κουτάλι της σούπας λαδί και τα κομμάτια των μανιταριών σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα σε μέτρια θερμότητα. -Προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι και το αλάτι. -Τηγανητά μέχρι να μαλακώσουν. -Βγάλτε το κρέας από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά. -Σε ένα κατσαρολλακι λυωστε το βούτυρο και προσθέτει έπειτα το gorgonzola τυρί και τη διπλή κρέμα, ανακατεύοντας τα μέχρι να γίνουν κρέμα. -Κόψετε το φιλέτο σε φέτες λεπτές, τοποθετώντας την μία πάνω στην άλλη περιφερειακά σε μία πιατελλα -Βάλτε τα τηγανισμένα μανιτάρια ανάμεσα και κατόπιν περιχύστε με την κρέμα που έχετε φτιάξει. -Προσθέστε τον ψιλοκομενο μαιντανο και σερβίρετε. |
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|