KakaPaidia.gr

Επιστροφή   KakaPaidia.gr > ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ > Ο κακός ο μύλος όλα τα αλέθει

Ο κακός ο μύλος όλα τα αλέθει Τα περί ανέμων...

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-03-08, 14:59   #51 Αρχή
soraver
ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ

Το avatar του χρήστη soraver

Περιοχή: Στα βάθη του υπονόμου!
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην soraver Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην soraver Send a message via Skype™ to soraver
Προεπιλογή

koimhsou

comics
Ο χρήστης soraver δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-08, 15:00   #52 Αρχή
maRtina
viva la κλαψα!

Το avatar του χρήστη maRtina

Περιοχή: Θεσαλλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην maRtina Send a message via Skype™ to maRtina
Προεπιλογή

GIA EMENA TO LES TORA AYTO?

click to show

......
Yet I know that the goal
Is to keep me from falling
"

Ο χρήστης maRtina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-08, 15:02   #53 Αρχή
pastoula
υπόθετο

Το avatar του χρήστη pastoula

Περιοχή: Σεϊχέλες
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο soraver Εμφάνιση μηνυμάτων
koimhsou
γιατι? αν κοιμηθω θα σταματησω να ανυσηχω?

Τώρα τελευταία, έτσι ξυπνάω
 click to show
Ο χρήστης pastoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-08, 15:03   #54 Αρχή
soraver
ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ

Το avatar του χρήστη soraver

Περιοχή: Στα βάθη του υπονόμου!
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην soraver Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην soraver Send a message via Skype™ to soraver
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο maRtina Εμφάνιση μηνυμάτων
GIA EMENA TO LES TORA AYTO?
tsou

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο pastoula Εμφάνιση μηνυμάτων
γιατι? αν κοιμηθω θα σταματησω να ανυσηχω?
me thn kakh ennoia bre... na gineis energeia

comics
Ο χρήστης soraver δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-08, 15:05   #55 Αρχή
pastoula
υπόθετο

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο soraver Εμφάνιση μηνυμάτων
tsou

me thn kakh ennoia bre... na gineis energeia
panta eisai energeia!

click to show
Παλιά 05-03-08, 20:34   #56 Αρχή
Egw
Gourouni apo ratsa

Το avatar του χρήστη Egw

Περιοχή: USA
Προεπιλογή

Ο όρος "σεξουαλική προτίμηση" είναι εσφαλμένος και στην Αμερική τουλάχιστον χρησιμοποιείται μόνο από τους ομόφοβους, διότι υποδηλώνει δυνατότητα επιλογής. Οι ομοφυλόφιλοι δεν διάλεξαν να γίνουν ομοφυλόφιλοι, όπως και οι ετεροφυλόφιλοι δεν διάλεξαν να γίνουν ετεροφυλόφιλοι. Ο προτιμώμενος όρος είναι "σεξουαλικός προσανατολισμός" (sexual orientation, όχι sexual preference). Και απ' όσο ξέρω καμιά έρευνα δεν έχει δείξει ότι παιδιά που μεγάλωσαν με ομοφυλόφυλους γονείς έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν ομοφυλόφιλα απ' ότι παιδιά ετεροφυλόφυλων, ακριβώς γιατί δεν είναι θέμα επιλογής ή επηρεασμού αλλά της φύσης των παιδιών. Άλλωστε εδώ και δεκαετίες είναι γνωστό ότι οι όροι οι ίδιοι λίγο νόημα έχουν, αφού δεν υπάρχουν δύο διακριτές ομάδες αλλά ένα συνεχές φάσμα, από "αποκλειστικά" ετεροφυλόφιλους σε σχεδόν αποκλειστικά σε αμφί σε σχεδόν αποκλειστικά ομο σε αποκλειστικά ομο. Ο χωρισμός σε ετερο- και ομο- είναι αντίστοιχος με το διαχωρισμό άσπρος - μαύρος της εποχής των φυλετικών διακρίσεων, όπου αρκούσε να έχεις 1/64 (νομίζω) "μαύρο" αίμα για να θεωρείσαι μαύρος, ακόμη κι αν οι άλλοι 63 πρόγονοί σου ήταν λευκοί. Ο Ομπάμα θεωρείται "μαύρος" διότι ο πατέρας του ήταν Κενυάτης, παρά το ότι η μητέρα του ήταν λευκή.

Το τι επιτρέπουν ή απαγορεύουν οι νόμοι δεν θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα προκατάληψης ούτε "κοινής λογικής" (που συχνά είναι απλώς μεταμφιεσμένη προκατάληψη) αλλά επιστημονικής ανάλυσης και έρευνας. Επίσης, οποιαδήποτε κριτήρια θα πρέπει να έχουν γενική εφαρμογή. Ένα συνηθισμένο επιχείρημα όσων είναι αντίθετοι στο δικαίωμα ομοφυλόφιλων ζευγαριών να έχουν παιδιά είναι ότι για να μεγαλώσουν "σωστά" τα παιδιά πρέπει να έχουν και μητέρα και πατέρα. Πράγμα που αν το δεχτούμε σημαίνει ότι, ας πούμε, ότι ανύπαντρες μητέρες ή σύζυγοι που χήρεψαν πρέπει να χάνουν την επιτροπεία των παιδιών τους μέχρι να (ξανα)παντρευτούν.
Ο χρήστης Egw δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-08, 20:54   #57 Αρχή
pastoula
υπόθετο

Προεπιλογή

οποτε γυριζουμε πισω και ξαναλεω:

δεν με νοιαζει αν θα ειναι ομο- ή ετερο- ή μαυροι ή λευκοι ή κιτρινοι ή φτωχοι ή πλουσιοι ή μορφωμενοι ή αμορφωτοι κτλ, αρκει το να φερουν στον κοσμο ενα παιδι να ειναι επιλογή τους και να το μεγαλωσουν με αγαπη, προσοχη και χωρις προκαταλειψεις και φοβους.

η αποψη μου!

click to show
Παλιά 05-03-08, 21:06   #58 Αρχή
Xouanita
Χαζοχαρούμενη housewife

Το avatar του χρήστη Xouanita

Περιοχή: Στην καρδια του κακόπαιδου
Προεπιλογή

Παει και τελειωσε, απο ένα σημειο και μετά καταλήγει ολόκληρο θέμα το ποιες λέξεις μπορούμε και ποιες δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε.
Ας μου απαντήσει κανεις κάτι απλό: αν κάποιος στο δρόμο σε πει "ασπρο" θα θιχτεις? Εγω πάντως όχι. Αν μου πει ότι έχω σεξουαλική προτίμηση σε άτομα του αντίθετου φύλου θα θιχτώ? Πάλι όχι.
Γιατί θα πρέπει να υπάρχουν φράσεις/λέξεις που "δεν ειναι σωστό" να χαρακτηρίζουν κάποιον? Ναι, ειμαι λευκή και ναι μου αρέσουν άτομα του αντίθετου φύλου. so?
Σημασία νομίζω έχει ο τρόπος που θα πεις κάτι και το αν ο γενικός τόνος και το ύφος σου αποσκοπεί στο να μειώσει τον άλλον. Απο τη στιγμή που δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, μήπως καταντάει λίγο υπερβολικο? Λέω τωρα... σκέψεις κάνω.

Μου θυμίζει λίγο την περίπτωση με τα "άτομα με κινητικά προβλήματα", που μέχρι πέρσυ θυμάμαι ο "ορθός" τρόπος να το λέμε ήταν "άτομα με ειδικές ανάγκες" . Από πέρσυ άλλαξε και το "ορθό" είναι "άτομα με αναπηρια". Δηλαδή, ευκολα κανείς μπορεί να κάνει μια λάθος προσφώνιση ή να μην ξέρει πως να αποκαλέσει μια κατασταση όταν αναφέρεται σ' αυτην, δεν σημαινει απαραιτητα κάτι κακο.
Ο χρήστης Xouanita δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-08, 21:58   #59 Αρχή
Egw
Gourouni apo ratsa

Το avatar του χρήστη Egw

Περιοχή: USA
Προεπιλογή

Όταν όμως μία λέξη χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει ρατσιστικές απόψεις, τότε - όσο κι αν δεν φταίει η λέξη - είναι καλύτερο να αποφεύγεται. Οι φανατικοί Χριστιανάρες εδώ, που θεωρούν ότι η ομοφυλοφυλία είναι αμάρτημα, λένε ότι οι ομοφ. επέλεξαν να είναι ομοφ. - είναι "προτίμηση", όχι κάτι από τη φύση τους. Όπως ο άλλος "επιλέγει" να είναι κλέφτης, ληστής κλπ. Άρα είναι δυνατό να αλλάξουν τρόπο ζωής, οπότε γιατί ζητάν "ίσα δικαιώματα"? Δεν έχουν παρά να γίνουν ετεροφ.

Φυσικά η αποφυγή όρων που μπορεί κάπου, κάποτε, να προσβάλουν κάποιον, μπορεί να οδηγήσει σε γελοίες ακρότητες. Όμως όταν χρησιμοποιούμε μια λέξη δεν αρκεί εμείς να μην εννοούμε κάτι κακό. Πρέπει κι εκείνος που θα την ακούσει να μην καταλάβει άλλο από αυτό που εννοούμε. Η χρήση του όρου "προτίμηση" στη συγκεκριμένη περίπτωση δίνει λαθεμένο μήνυμα, και επειδή από τα υπόλοιπα που γράφει ο soraver δεν συμπερανα ότι θεωρεί πως η ομοφ. αποτελεί επιλογή γι' αυτό το επισήμανα.
Ο χρήστης Egw δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-03-08, 11:14   #60 Αρχή
maRtina
viva la κλαψα!

Το avatar του χρήστη maRtina

Περιοχή: Θεσαλλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην maRtina Send a message via Skype™ to maRtina
Προεπιλογή

GOD HATES FAGSS XAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAX
paidia sas to orkizomai den eimai ratsistria , kai mallon paraasteieytika me to 8ema ton Albanon-loukanika kai parexigi8ika
Kai gia tous typous ....exo pollous filous gay, kai palia pou sigkatikoysa , i sigkatoikos itan lesvia .Den tous deixno me to daxtylo , kai den tous apomonono se kamia periptosi ,omos sxetika me to 8ema oikogeneia , kai to eipa kai parapano , mporei odos na eimai kolimeni kai opis8odromini GOUSTARO OMOS TRELA PARADOSIAKI OIKOGENEIA .

click to show

......
Yet I know that the goal
Is to keep me from falling
"

Ο χρήστης maRtina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές