KakaPaidia.gr

Επιστροφή   KakaPaidia.gr > ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ > [ΕΝΤόΣ] Σπίτι μου, σπιτάκι μου!!

[ΕΝΤόΣ] Σπίτι μου, σπιτάκι μου!! DVD, TV, επιτραπέζια, κηπουρική, διατροφή, σπιτικές συνήθειες και γενικά ό,τι γεμίζει τις ώρες μας στο σπίτι

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 28-11-09, 17:02   #10 Αρχή
thiseas
Gourounaros
 
Το avatar του χρήστη thiseas
 
Εγγραφή: 03-09-2009
Περιοχή: αθήνα, αιγάλεω
Μηνύματα: 317
Cool Καλαμαράκια

Καλαμαράκια με κόκκινα φασόλια

.1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΑΝΗΘΟΣ
.3/4 φλιτζανιού λαδι
.1 κιλό ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
.1 φλιτζανάκι ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
.5 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
.το χυμό από 1 ΛΕΜΟΝΙ
.1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ & ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ"
.1/2 κιλό σε κονσέρβα KIDNEY BEANS


-Καθαρίζετε τα καλαμαράκια.
-Σωτάρετε σε κατσαρόλα τα καλαμαράκια με το λαδι.
-Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον κύβο, τα σωτάρετε, ρίχνετε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τα φασόλια στραγγισμένα από το ζουμί της κονσέρβας και 1 φλιτζανάκι νερό.
-Τα αφήνετε να σιγοβράσουν 20 λεπτά περίπου.
-Το φαγητό αυτό τρώγεται και κρύο.
Top


Καλαμαράκια τηγανιτά

.1 κιλό μικρά Καλαμαράκια
.Αλεύρι
.Αλάτι
.για τηγάνισμα Λάδι
.2 κομμένα στη μέση Λεμόνι(α)


-Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι.
-Καθαρίζετε, πλένετε, αλευρώνετε τα καλαμαράκια και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, γυρίζοντας τα έτσι ώστε να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.
-Σερβίρονται γαρνιρισμένα με λεμόνια.
Top


Καλαμάρια Γεμιστά

.8 καλαμαράκια μέτρια
.1 φλυτζάνι λάδι
.2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
.200 γρ. κομμάτι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
.2 πιπεριές ψιλοκομμένες
.1/2 ματσάκι μαϊντανό
.1/2 φλυτζάνι ρύζι
.αλάτι, πιπέρι


-Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια
-Τραβάτε το κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει
-Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα
-Τραβάτε να βγεί και το κόκαλλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του
-Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει
-Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε τα πλοκάμια
-Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι
-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά
-Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει
-Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε
-Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα ένα τα καλαμάρια
-Τοποθετείστε τα σε ένα ταψάκι
-Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι
-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου .
Ο χρήστης thiseas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:27.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.