|
[ΕΝΤόΣ] Σπίτι μου, σπιτάκι μου!! DVD, TV, επιτραπέζια, κηπουρική, διατροφή, σπιτικές συνήθειες και γενικά ό,τι γεμίζει τις ώρες μας στο σπίτι |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
#10
![]() |
Gourounaros
![]() Εγγραφή: 03-09-2009
Περιοχή: αθήνα, αιγάλεω
Μηνύματα: 317
|
![]()
Καλαμαράκια με κόκκινα φασόλια
.1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΑΝΗΘΟΣ .3/4 φλιτζανιού λαδι .1 κιλό ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ .1 φλιτζανάκι ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ .5 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ .το χυμό από 1 ΛΕΜΟΝΙ .1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ & ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ" .1/2 κιλό σε κονσέρβα KIDNEY BEANS -Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. -Σωτάρετε σε κατσαρόλα τα καλαμαράκια με το λαδι. -Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον κύβο, τα σωτάρετε, ρίχνετε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τα φασόλια στραγγισμένα από το ζουμί της κονσέρβας και 1 φλιτζανάκι νερό. -Τα αφήνετε να σιγοβράσουν 20 λεπτά περίπου. -Το φαγητό αυτό τρώγεται και κρύο. Top Καλαμαράκια τηγανιτά .1 κιλό μικρά Καλαμαράκια .Αλεύρι .Αλάτι .για τηγάνισμα Λάδι .2 κομμένα στη μέση Λεμόνι(α) -Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. -Καθαρίζετε, πλένετε, αλευρώνετε τα καλαμαράκια και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, γυρίζοντας τα έτσι ώστε να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές. -Σερβίρονται γαρνιρισμένα με λεμόνια. Top Καλαμάρια Γεμιστά .8 καλαμαράκια μέτρια .1 φλυτζάνι λάδι .2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα .200 γρ. κομμάτι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομματάκια .2 πιπεριές ψιλοκομμένες .1/2 ματσάκι μαϊντανό .1/2 φλυτζάνι ρύζι .αλάτι, πιπέρι -Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια -Τραβάτε το κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει -Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα -Τραβάτε να βγεί και το κόκαλλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του -Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια -Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει -Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε -Προσθέτετε τα πλοκάμια -Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι -Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό -Αλατοπιπερώνετε -Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά -Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει -Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε -Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα ένα τα καλαμάρια -Τοποθετείστε τα σε ένα ταψάκι -Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι -Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου . |
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|