|
[ΕΝΤόΣ] Σπίτι μου, σπιτάκι μου!! DVD, TV, επιτραπέζια, κηπουρική, διατροφή, σπιτικές συνήθειες και γενικά ό,τι γεμίζει τις ώρες μας στο σπίτι |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
![]() |
#1
![]() |
Gourounaros
![]() Εγγραφή: 03-09-2009
Περιοχή: αθήνα, αιγάλεω
Μηνύματα: 317
|
![]()
Μελιτζάνες τηγανιτές
.1 κιλό Μελιτζάνα(ες) .1 φλυτζάνι τσαγιού Αλεύρι .Αλάτι .Πιπέρι .για τηγάνισμα Λάδι -Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. -Τις αλατίζετε και τις αφήνετε στο τρυπητό για μια ώρα περίπου. -Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το πιπέρι. -Αλευρώνετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι. -Σερβίρετε αμέσως. Top Μελιτζάνες φούρνου με σκόρδο .6 μέτριες μελιτζάνες .10 σκελίδες σκόρδο .4 κουταλιές σούπας μαϊντανός .500 γρ. τοματοχυμός .3 αυγά .300 γρ. φέτα ή κεφαλοτύρι -Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες. -Κάντε το ίδιο με τα σκόρδα. -Ανακατέψτε αυτά τα δυο με μαϊντανό και τα 2/3 απο τον τοματοχυμό. -Βάλτε και ανάλογο αλάτι. -Φουρνίστε στους 200° περίπου για μια ώρα. -Κατόπιν χτυπήστε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο, προσθέστε τους ντομάτα και τυρί και περιχύστε τις μελιτζάνες. -Ψήστε για 10' και σερβίρετε. -Μια γουστόζικη παραλλαγή θα έχετε αν αντί του σκόρδου βάλετε 2 μέτρια κρεμμύδια. Top Μελιτζάνες με Γέμιση Καρύδι .2 κιλά μελιτζάνες .1/2 κιλό καρύδια καθαρισμένα και τριμμένα .1 φλυντζάνι λάδι .1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες .2-3 σκελίδες σκόρδο .αλάτι -Πλύντε τις μελιτζάνες και κόψτε τα άκρα. -Κατόπιν κοφτέ τις σε διαμήκεις φέτες. -Βάλτε τις στο νερό για μισή ώρα. -Κατόπιν βγάλτε τις, στεγνώστε τις καλά και αλατίστε τις. -Τηγανίστε τις ελαφρά να μαλακώσουν. -Βγάλτε τις και σουρώστε τις από το λάδι. -Στο ίδιο λάδι ριχτέ τις τομάτες αφού τις περάσετε από τον τρίφτη και αφήστε τις να βράσουν μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα. -Προσθέστε το σκόρδο και τα τριμμένα καρύδια και ανακατώστε καλά. -Βάλτε πάλι τις μελιτζάνες μέσα στο τηγάνι και αφήστε τις για 3-4 λεπτά. -Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά αφήστε να κατακαθήσει η σάλτσα και σερβίρετε τις. Top Μελιτζάνες σκορδοστούμπι •2 κιλά μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες (2,5 εκ.) κι αλατισμένες •ελαιόλαδο για τηγάνισμα ή άλειμμα •2 κιλά ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, κομμένες στη μέση και τριμμένες •αλάτι κατά βούληση •φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι •½ κουταλάκι ζάχαρη •2-3 κουταλιές ξίδι ή γλυκό κόκκινο κρασί (Μαυροδάφνη) •1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο -Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. -Αλατίστε τις φέτες μελιτζάνας και αφήστε τις σε ένα τρυπητό, 40 τουλάχιστον λεπτά μέχρι 2 ώρες, για να φύγει η πικρίλα τους. -Πλύνετε και στεγνώστε καλά τις φέτες. -Ζεσταίνετε περίπου 2,5 εκ λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες, σε δόσεις, προσέχοντας να μην καούν. -Στραγγίστε τις σε απορροφητικό χαρτί. -Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζετε τις ντομάτες με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια πυκνή σάλτσα. -Ανακατέψτε μετά το ξίδι ή το γλυκό κρασί μέσα στη σάλτσα. -Τοποθετήστε σε στρώσεις τις φέτες μελιτζάνας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζοντας σκόρδο σε κάθε στρώση. -Όταν τελειώσετε, χύνετε τη σάλτσα από πάνω και τις ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο ή τις σιγοβράζετε στην εστία για 20 λεπτά. -Το φαγητό δεν πρέπει να είναι νερουλό και σερβίρεται καλύτερα χλιαρό. -Ταιριάζει καλά με φρέσκο ψωμί, φέτα και κρασί. |
![]() |
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|