KakaPaidia.gr

Επιστροφή   KakaPaidia.gr > ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ > [ΕΝΤόΣ] Σπίτι μου, σπιτάκι μου!!

[ΕΝΤόΣ] Σπίτι μου, σπιτάκι μου!! DVD, TV, επιτραπέζια, κηπουρική, διατροφή, σπιτικές συνήθειες και γενικά ό,τι γεμίζει τις ώρες μας στο σπίτι

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-11-09, 17:11   #1 Αρχή
thiseas
Gourounaros
 
Το avatar του χρήστη thiseas
 
Εγγραφή: 03-09-2009
Περιοχή: αθήνα, αιγάλεω
Μηνύματα: 317
Cool Μελιτζάνες

Μελιτζάνες τηγανιτές

.1 κιλό Μελιτζάνα(ες)
.1 φλυτζάνι τσαγιού Αλεύρι
.Αλάτι
.Πιπέρι
.για τηγάνισμα Λάδι


-Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες.
-Τις αλατίζετε και τις αφήνετε στο τρυπητό για μια ώρα περίπου.
-Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το πιπέρι.
-Αλευρώνετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
-Σερβίρετε αμέσως.
Top


Μελιτζάνες φούρνου με σκόρδο
.6 μέτριες μελιτζάνες
.10 σκελίδες σκόρδο
.4 κουταλιές σούπας μαϊντανός
.500 γρ. τοματοχυμός
.3 αυγά
.300 γρ. φέτα ή κεφαλοτύρι


-Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες.
-Κάντε το ίδιο με τα σκόρδα.
-Ανακατέψτε αυτά τα δυο με μαϊντανό και τα 2/3 απο τον τοματοχυμό.
-Βάλτε και ανάλογο αλάτι.
-Φουρνίστε στους 200° περίπου για μια ώρα.
-Κατόπιν χτυπήστε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο, προσθέστε τους ντομάτα και τυρί και περιχύστε τις μελιτζάνες.
-Ψήστε για 10' και σερβίρετε.

-Μια γουστόζικη παραλλαγή θα έχετε αν αντί του σκόρδου βάλετε 2 μέτρια κρεμμύδια.
Top


Μελιτζάνες με Γέμιση Καρύδι

.2 κιλά μελιτζάνες
.1/2 κιλό καρύδια καθαρισμένα και τριμμένα
.1 φλυντζάνι λάδι
.1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες
.2-3 σκελίδες σκόρδο
.αλάτι


-Πλύντε τις μελιτζάνες και κόψτε τα άκρα.
-Κατόπιν κοφτέ τις σε διαμήκεις φέτες.
-Βάλτε τις στο νερό για μισή ώρα.
-Κατόπιν βγάλτε τις, στεγνώστε τις καλά και αλατίστε τις.
-Τηγανίστε τις ελαφρά να μαλακώσουν.
-Βγάλτε τις και σουρώστε τις από το λάδι.
-Στο ίδιο λάδι ριχτέ τις τομάτες αφού τις περάσετε από τον τρίφτη και αφήστε τις να βράσουν μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.
-Προσθέστε το σκόρδο και τα τριμμένα καρύδια και ανακατώστε καλά.
-Βάλτε πάλι τις μελιτζάνες μέσα στο τηγάνι και αφήστε τις για 3-4 λεπτά.
-Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά αφήστε να κατακαθήσει η σάλτσα και σερβίρετε τις.
Top


Μελιτζάνες σκορδοστούμπι

•2 κιλά μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες (2,5 εκ.) κι αλατισμένες
•ελαιόλαδο για τηγάνισμα ή άλειμμα
•2 κιλά ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, κομμένες στη μέση και τριμμένες
•αλάτι κατά βούληση
•φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
•½ κουταλάκι ζάχαρη
•2-3 κουταλιές ξίδι ή γλυκό κόκκινο κρασί (Μαυροδάφνη)
•1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο


-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.
-Αλατίστε τις φέτες μελιτζάνας και αφήστε τις σε ένα τρυπητό, 40 τουλάχιστον λεπτά μέχρι 2 ώρες, για να φύγει η πικρίλα τους.
-Πλύνετε και στεγνώστε καλά τις φέτες.
-Ζεσταίνετε περίπου 2,5 εκ λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες, σε δόσεις, προσέχοντας να μην καούν.
-Στραγγίστε τις σε απορροφητικό χαρτί.
-Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζετε τις ντομάτες με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια πυκνή σάλτσα.
-Ανακατέψτε μετά το ξίδι ή το γλυκό κρασί μέσα στη σάλτσα.
-Τοποθετήστε σε στρώσεις τις φέτες μελιτζάνας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζοντας σκόρδο σε κάθε στρώση.
-Όταν τελειώσετε, χύνετε τη σάλτσα από πάνω και τις ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο ή τις σιγοβράζετε στην εστία για 20 λεπτά.
-Το φαγητό δεν πρέπει να είναι νερουλό και σερβίρεται καλύτερα χλιαρό.
-Ταιριάζει καλά με φρέσκο ψωμί, φέτα και κρασί.
Ο χρήστης thiseas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:35.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.